Mısır'da Hayatını Kaybedenler İçin Gıyabı Cenaze Namazı Kılındı

Batman'da, Mısır'da güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Mısır'da Hayatını Kaybedenler İçin Gıyabı Cenaze Namazı Kılındı
Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Batman Şubesi tarafından düzenlenen gıyabı cenaze namazı Atatürk Parkı'nda kılındı. Adeviyye Meydanı'nda toplanan demokrasi yanlılarına açılan ateş sonucu 200'den fazla insanın öldüğünü, 5 bin kişinin yaralandığını olayla ilgili konuşan Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Batman Şube başkanı Mehmet Şad, Batı ve Batı medyası, kendisinden bekleneni yaparak Müslümanların uğradığı katliama karşı kör ve sağır kaldıklarını söyledi.

İslam coğrafyasının birçok yerinde, Türkiye'de, Suriye'de ve son olarak Mısır'da yaşanan kaos ortamı, gerilimler ve çatışmalar münferit birer olay olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirten Mehmet Şad, “bizler Mısır'da olan darbeyi Türkiye'ye, Suriye'ye, Libya'ya, Tunus'a, yani Ortadoğu'daki İslam coğrafyasına karşı yapılmış olarak görüyoruz. Müslüman Kardeşler, yapılan bu hile ve tuzaklara karşı direnecektir. Mısır'ın onurlu insanları, darbe sevdalısı bu zihniyeti ülkelerinden def edecektir” dedi
Parkta toplanan kalabalık, Adeviyye Meydanı'nda açılan ateş nedeniyle hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılıp dua ettikten sonra dağıldı.
Kaynak: İHA