Melikgazi 112 Çalışma Noktası İle İlçeyi Şantiyeye Çevirdi

Melikgazi Belediye Başkanı Mehduh Büyükkılıç,2013 yılı içinde Fen İşleri Müdürlüğünce yapılan 58 ihale şu anda ilçenin 112 ayrı noktasında çalışmaların devam ettiğini yol, asfalt ve yapım şefliklerince yapılan bu çalışmalar ile ilçenin şantiye alanına döndüğünü bildirdi.

Mimarsinan 47, ambar 32, Battalgazi 54, Karacaoğlu 51 ve 117, Osmanlı 110, Kazımkarabekir 84, Gesi 28 ve Yeniköy mahallesinde 34 daire olmak üzere 557 dairenin Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında devam ettiğini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç,Gesi, Yıldırımbeyazıt, Yeniköy ile Esenyurt, Bel-sin ve Mimsin semtlerinde Sosyal ve Spor Tesis yapıldığını, Osmanlı mahallesine Kapalı Semt Pazar yeri inşa edildiğini ve İldem ilköğretim Okulu, Hisarcık Meydan Düzenlemesi, 3 okula kapalı spor salonu, 9 mahallede dış cephe yenilenmesi gibi çalışmaların devam ettiğini belirtti.

2013 yılı bütçenin 225 milyon lira olduğunu ve sadece alt yapı, yol açılması ve bina ve tesis yapımı için 95 milyon lira ödenek ayrıldığını ancak bunun yanında kamulaştırma, asfalt ve mıcır alımı gibi giderlerin olmadığını beliren Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:
“Melikgazi Belediyesi planlı gelişime ve semtler arasında denge unsuruna önem veriyoruz. Şehrin merkez semtlerinde hangi hizmet var ise en köşe de semtte de aynı hizmet ve yatırım vardır. Kentleşme politikamızda çok merkezli şehir planlıyoruz. Yani Bel-Sin, İldem, Beyazşehir, Gesi, Hisarcık gibi bölgelerde sosyal tesisleri, spor alanları ve en önemlisi çarşı merkezleri oluşturuyoruz. Belediyenin birçok hizmetini semtlere ulaştırarak şehir merkezinde yükü azaltıyoruz. Meslek edindirme, nikâh işlemleri, denetim gibi hizmetler semtlerde dağılmış durumundadır. Dolayısı ile bu tür kentleşme çalışmamız Kayseri Modeli olarak bilinmektedir. Birçok uygulaması başarılı olan projelerimiz örnek alınmaktadır”
Başkan Memduh Büyükkılıç, 2013 yılında 58 ihalenin yapıldığını ve 14 ihalenin ise önümüzdeki günlerde yapılacağını ve yılın ilk 7 ayında 72 ihalenin yapılmış olacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA