Zabıta Ekipleri 2008 Tarihli 2 Ton Gıda Maddesini İmha Etti

Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafında 10 günden bu yana devam eden denetimleri sonucu, son kullanma tarihi geçmiş ve satışa sunulan 2 ton gıda maddesine el koyarak imha etti.

Zabıta Ekipleri 2008 Tarihli 2 Ton Gıda Maddesini İmha Etti
Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, oluşturdukları ekiplerle Ramazan ayı münasebetiyle denetimlerini gece ve gündüz devam ediyor. 10 günlük sıkı denetimlerde son kullanma tarihi 2008 yılı olan satışa hazır halde el konulan 2 ton gıda maddesi imha edilmek üzere el konuldu. Kent genelinde yapılan denetimlerde el konulan 2 ton malzeme belediye çöplüğüne götürülerek burada imha edildi.

Burada bir açıklamaya yapan Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Vahap Kıpçak, insan sağlığını tehdit edici noktada olan tüm ürünlere el koyduklarını belirterek, “Ceza yazma taraftarı değiliz ancak halkın sağlığını tehdit edecek durumlar ortaya çıktığında müdahale etmek zorundayız” dedi.

Kıpçak, “Halkımızın daha sağlıklı, huzurlu alış veriş yapmaları için denetim ekiplerimiz geceli gündüzlü çalışmaktadır. Ramazan ayı dolayısıyla yoğun bir program düzenlemiştik bu program dahilinde 10 gün boyunca yapılan denetimlerde son kullanma tarihi 2008 olan 2 ton gıda maddesine imha edilmek üzere el koyduk. Amacımız ceza yazmak değil fakat sağlık söz konusu olunca buna müsamaha göstermemiz mümkün değil. Halkımızın bundan emin olsun ki denetimlerimiz aralıksız sürecektir. El koyduğumuz gıda maddelerinin içinde çay, zeytin, yağ, büskivi gibi günlük kullanım maddeleri olması konu üzerinde daha derin düşünmemizi sağladı” şeklinde konuştu.

Vatandaşların alış veriş yaparken duyarlı olmalarını isteyen Kıpçak, halkın alış veriş yaparken aldığı ürünün son kullanma tarihlerini kontrol etmeleri, satış yapılan yerlerin hijyen koşulları gibi durumlarını iyi gözlemeleri gerektiğini söyledi.

Gıda maddelerin bulunduğu işyerleri hakkında yasal işlem başlattıklarını aktaran Kıpçak, vatandaşların en ufak bir kuşku duymaları halinde Alo Zabıta (153) hattını aramalarını istedi.
Kaynak: İHA