Mısır Geçici Cumhurbaşkanı Mansur Ulusa Sesleniş Konuşması Yaptı

Mısır’ın geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur yemin ederek göreve başlamasının ardından ilk kez ulusa sesleniş konuşması gerçekleştirdi.

Mansur, ülkenin kaosa sürüklenmesine izin vermeyeceklerini ifade ederek, “Kaos döneminde insan hayatının korunmasını ve insan haklarının tekrar sağlanmasını istiyoruz” dedi.

Yemin edişinin ardından ilk kez ulusa seslenen Mansur, açıklamasında ülkeyi kaosa ve şiddete karşı koruyacaklarını ifade etti.

Mısır Devlet televizyonuna konuşan Mansur, konuşmasında ayrıca ülke tarihinin bazı bilinmeyenlere sürüklenmek istendiğini ve belirleyici bir dönemden geçtiğini ifade ederek bunun da kaosa neden olduğunu belirtti.

Hükümetin güvenlik ve istikrar konusunda da kararlı olduğunu kaydeden Mansur, “Kaos döneminde insan hayatının korunmasını ve insan haklarının tekrar sağlanmasını istiyoruz” dedi.

Mansur’un Cuma günü yapılması beklenen protesto gösterileri öncesi gerçekleşmesi dikkat çekerken Mursi destekçileri tarafından Cuma namazı sonrası yapılması beklenen protesto gösterileri öncesi ordu güçleri halkı yapılması planlanan şiddet gösterilerine karşı uyardı.
Kaynak: İHA