Bakan Çağlayan, İstanbul İhracatçılar Birliği Ödül Töreni ve İftarına Katıldı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İstanbul İhracatçılar Birliğinin ödül töreni ve iftar programlarına katıldı.

Bakan Çağlayan, İstanbul İhracatçılar Birliği Ödül Töreni ve İftarına Katıldı
Çağlayan, “Bugün dünyayı sadece Avrupa’dan ibaret gören değil, tüm dünyayı avucunun içi gibi bilen ve dünya ülkelerine ihracat yapmaya hazır bir neslimiz var” dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İstanbul İhracatçılar Birliğinin Cemile Sultan Korusu’nda düzenlediği ödül töreni ve iftar programına katıldı.

Burada katılımcılara hitaben kısa bir konuşma yapan Bakan Çağlayan, “Ben bugün biraz daha farklı, biraz daha değişik ve mümkün olduğunca kısa konuşma yapacağım” diyerek sözlerine başladı.

Çağlayan, “Gelirken şöyle bir masalara baktım; yaş ortalaması 40 ve altında bir topluluk gördüm. Özellikle şunu ifade edeyim; Türkiye eski Türkiye değil son derece farklı, değişik ve önemli bir ülke. Türkiye bilhassa bugün artık yabancılarla konuşmaktan çekinen değil, iş yapmayı ortaklığı öğreten bir Türkiye. Bugün dünyayı sadece Avrupa’dan ibaret gören değil, tüm dünyayı avucunun içi gibi bilen ve dünya ülkelerine ihracat yapmaya hazır bir nesihlimiz var. Artık ‘bana neden yan baktın’ değil ‘birlikte ne yapabiliriz’ diyen bir nesihlimiz var. Yine bugün sen Türk, ben Kürt, biri Arap diğeri Ermeni diyen değil, Türkiye vatandaşıyız diye birbirini kucaklayan bir neslimiz var ve yine bugün ‘sallandıracaksın bunların bir kaçını’ diyen değil çözüm diyen bir nesihlimiz var” dedi.

Türkiye’nin 2023’te dünyanın ilk on ekonomisi arasına girmeyi hedeflediğini belirten Bakan Çağlayan, “Türkiye artık dünyanın 26 büyük ekonomisi olmakla yetinen değil, 17 en büyük ekonomisi olmuş ve 2023’te dünyanın ilk on ekonomisi içine girmeyi hedefleyen bir neslimiz var. Böyle bir hedefi olan adeta kabuk değiştirmiş, küllerinden yeniden doğmuş ve dünya da son derece itibarlı bir yere sahip olan ve her geçen gün farkını hissettiren bir Türkiye var. Bilhassa İstanbul İhracatçılar Birliğimizi ve altında bulunan 7 sektörümüzü Türk ihracatına vermiş olduğu katkılardan dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Bakan Çağlayan, İstanbul İhracatçılar Birliği’nin çalışmalarından dolayı ödüle laik görülen isimlere ödüllerini takdim etti. Çağlayan, daha sonra hep birlikte çekilen hatıra fotoğrafının ardından iftar açtı. Çağlayan iftarını açtıktan sonra bir süre sema gösterisini izledikten sonra buradan ayrıldı.
Kaynak: İHA