Şehit Yakınları ve Gazilere "vıp" Hizmet

GAZİANTEP - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şehit aileleri ve yakınları ile gaziler için Ankara'da düzenlediği iftar programına davet edilenler, uçağa VIP bölümünden alındı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının katkısıyla Ankara'da düzenlenen iftar programına Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Kahramanmaraş'tan 20 kişi davet edildi. Ankara'ya gitmek için Gaziantep Havalimanına gelen davetliler, Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla, uçağa binmek için VIP bölümüne geçti.

Davetlilerden, geçen yıl Ramazan Bayramında Gaziantep'teki patlamada hayatını kaybeden infaz koruma memuru İsmail Daler'in annesi Güley Daler, Başbakan Erdoğan'ın iftar davetini aldıklarında büyük sevinç yaşadıklarını söyledi.

İlk defa uçağa bineceğini ifade eden Daler, "Başbakanımızdan Allah razı olsun, kendisine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Aynı olayda hayatını kaybeden infaz koruma memuru Safi Canbaş'ın eşi Hatice Canbaş da iftar programına katılmak üzere ilk defa uçağa bineceğini dile getirerek, Başbakan Erdoğan ile iftar yapacakları için heyecanlı olduğunu kaydetti.

Canbaş, "Başbakanımızla iftar yapmak bize zevk verir. Arkamızda olduğu için gurur duyuyor, bize sahip çıktıkları için de teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Şanlıurfa Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yavuz ise geleneksel hale gelen iftar programları için Başbakan Erdoğan'a teşekkür etti.

Uçağa VIP'ten alınmalarının memnuniyet verici bir durum olduğunu vurgulayan Yavuz, "Başbakanımızın şehit aileleri ve gazilere göstermiş olduğu ilgi, buradaki girişimizden belli oluyor" şeklinde konuştu.

VIP'ten alınan davetliler, biniş işlemlerinin yapılması için salona geçti.

Kaynak: AA