Erciş Belediyesi’nden Belde ve Köy Taziye Evlerine Malzeme Yardımı

Van’ın Erciş Belediyesi tarafından ilçeye bağlı Çelebibağı, Kocapınar beldeleri ile Çakırbey, Taşevler ve Süleyman mezrası köylerine taziye evlerinde kullanılmak üzere sandalye, masa ve sehpa yardımında bulunuldu.

Erciş Belediyesi’nden Belde ve Köy Taziye Evlerine Malzeme Yardımı
Malzemelerinin teslimi töreninde bir konuşma yapan Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, 2014 yılı itibariyle Van’ın Büyükşehir olacağının, buna bağlı olarak Erciş’teki belde ve köylerin de mahalle stasütüsüne geçeğini belirterek, bu yerleşim alanlarına Erciş Belediyesi olarak şimdiden hizmet vermeye başladıklarını söyledi.

Belde ve köylerde yapımı tamamlanan taziye evlerinde kullanılmak üzere 100’er sandalye, 100 masa ve 100 adet de sehpa verdiklerini anlatan Arapoğlu, “Erciş Belediyesi olarak şimdiden belde ve köylerimize hizmet götürmeye başladık. Ramazan Bayramı sonrası da inşallah köylerimizi tek tek ziyaret etmeyi planlıyoruz. Köy ve beldelerimizin sorunlarını çözmeye gayret edeceğiz. 2014 yılı itibariyle Van Büyükşehir olunca Erciş’te haliyle 100’ü aşkın mahallesi ve 170 bin nüfusu ile birlikte Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük ilçesi olacaktır. Malzemelerin belde ve köydeki halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Konuşmanın ardından, malzemeler köy muhtar ve temsilcilerine teslim edildi. Yapılan törende belediye meclis ve il genel meclis üyeleri de hazır bulundular.
Kaynak: İHA