‘Ufka Yolculuk Kültür Yarışması’nın Birincileri Belli Oldu

Keşşaf Gençlik Spor ve İzcilik Kulübünün Adana’da düzenlediği ‘Ufka Yolculuk Kültür’ yarışması ödül töreni Seyhan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

‘Ufka Yolculuk Kültür Yarışması’nın Birincileri Belli Oldu
18 Mayıs’ta başlatılan Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Ankara Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü (ASİLDER) tarafından kitap okuma alışkanlığının yaygınlaşması için Türkiye genelinde düzenlenen ‘Ufka Yolculuk Kültür Yarışması’na Adana’dan bin 168 kişi 77 ilin genelinden ise toplam 87 bin kişi başvurdu.
Diyanet İşleri eski Başkanı Ömer Nasuhi Bilmen’in ‘Büyük İslam İlmihali’ eserinden test usulü yapılan sınav Adana’da Tepebağ İmam Hatip Lisesi ve Meryem-Abdurrahim Gizer Ortaokulu’nda gerçekleşti. 18 yaş altı ve 18 yaş üstü olmak üzere A ve B kategorilerine ayrılan gurupta görme engelliler için de ayrı kitapçık bastırılarak engellerin ortadan kaldırılması sağlandı.

Ödül töreninde konuşan Keşşaf Gençlik Spor ve İzcilik Kulübünün Lideri Aydın Erdem, okuma alışkanlığının günümüzde istenilen düzeyde olmadığını belirterek, “Okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak için halkımızın ve özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşmasını arz ediyoruz. Bu sebeple gençleri okumaya anlamaya teşvik edecek bir yarışmayı Adana’da gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Amacımız bu yarışmayı geleneksel hale getirmek” dedi.

Adana İl Müftüsü Arif Gökce ise yaptığı konuşmada yarışma için seçilen Ömer Nasuhi Bilmen’in Büyük İslam İlmihali’nin çok isabetli olduğunu herkesin mutlaka okuması gerektiğini, böyle faaliyetlerin yarışmalarla yapılmasının çok faydalı olduğunu belirtti.

Yarışmada A kategorisinde (18 yaş üstü) birincilik Sadreddin Kılıç’a, ikincilik Gülistan Eren’e, üçüncülük Mine Zaimoğlu’na B kategorisinde (18 yaş altı) ise birincilik Muhammed Emin Erdoğan’a, ikincilik Humrişan Aslan’a üçüncülük ise Sümeyye Kaynarpınar’a layık görüldü.

A kategorisine ödüllerini Seyhan Kaymakamı Mustafa Kılıç, B kategorisine ödüllerini ise Adana Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Muhammed Karaduman takdim etti.
Kaynak: İHA