Nazilli’den 7 İmam Hatip Öğrencisi Avrupa’da

Nazilli Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 7 öğrenci Almanya’nın Köln şehrindeki Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı camilerde imamlık stajı yapacak. Öğrencilerin haftada bir gün de kilise ziyaretleri yapacağı belirtildi.

Nazilli’den 7 İmam Hatip Öğrencisi Avrupa’da
İngilizce Öğretmeni Ahmet Boylu’nun koordinatörlüğünde hazırlanan ve başvurulan 2261 projeden desteklenmeğe değer 319 proje içinde yer alan proje, Leonardo da Vince Mesleki Eğitim alanında Aydın’daki iki projeden birisi oldu. Nazilli Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde uygulanan projeye Aydın ilindeki diğer İmam Hatip Liseleri de katılımcı olurken, 4 İmam Hatip Lisesinden 21 öğrencinin katılacağı proje 29 Mayıs-26 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Stajın yapılacağı Köln kentinde toplam 4 camide 21 öğrencinin dönüşümlü olarak görev alacağını ifade eden Nazilli Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Veysel Gökce; “Mesleki uygulamaya başlamadan önce proje koordinatörümüz Ahmet Boylu ile birlikte Köln’e giderek hazırlıkları tamamladık. Projenin yurtdışı ortağı olana Wesseling Cami Derneği yöneticileri ile toplantılar düzenlendik. Öğrencilerin uygulama yapacakları camilere giderek görev yapacakları camilerdeki din görevlileri ile uygulama ayrıntılarını kararlaştırdık. Havaalanı transferi, otel-cami gidiş geliş konularını çözdük ve Diyanet Türk İslam Birliği (DİTİB) ile resmi yazışmalar yapıldı” dedi.

Öğrenci seçimlerinin zorlu bir süreçte yapıldığını ifade eden Gökce; “Stajyer öğrenci seçmek için meslek dersleri ve yabancı dil alanında bir dizi sınav yapıldı. Bu sınavların sonucunda en fazla puanı toplayarak ilk 7’ye giren Furkan Kocaaba, Mehmet Efe, Hayrullah Yiğit, Burak Altıntaş, Gökhan Çelik, Mehmet Tayyip Akhoy ve Gökhan Azar isimli öğrencilerimiz büyük bir gayret sonucunda ipi önde göğüsleyerek bu stajı hak ettiler” dedi.

TRENLE UĞURLADILAR
Leonardo da Vinci Avrupa staj projesi kapsamında Almanya Köln'e Nazilli’den gidecek 7 öğrenci ile Meslek öğretmenleri Mehmet Urdoğan, İngilizce öğretmeni Ahmet Boylu ve Okul Müdürü Veysel Gökce’yi Nazilli Tren Garından kafilenin aileleri, arkadaşları ve öğretmenlerinden oluşan kalabalık bir grup Nazilli tren istasyonundan yolcu etti. Öte yandan Okul Müdürü Gökce’nin yerine staj süresince Baş Müdür Yardımcısı Memnune Karaca’nın da vekalet edeceği belirtildi.
Kaynak: İHA