ABD’de Eğitim Gördü, Van’da Turizm Sektörüne Girdi

Van Valisi Münir Karaloğlu, Amerika’nın Californiya Eyaleti’nin Los Angeles şehrinde eğitimini tamamlayan turizmci Harika Doğaç’ın işletmeciliğini yapacağı ‘Butterfly Travel Kelebek Turizmin’ açılışını yaptı.

ABD’de Eğitim Gördü, Van’da Turizm Sektörüne Girdi
Ortaokul ve lise tahsilini açık öğretim sınavlarıyla tamamlama başarısını gösterdikten sonra İstanbul Beykent Üniversitesi Turizm Seyahat İşletmeciliği bölümüne yerleşen Vanlı Harika Doğaç, üniversiteyi bitirdikten sonra dil eğitimini almak için ABD’nin California Eyaleti’nin Los Angeles şehrine gitti. Burada Ucla Extension Acedemic de 1,5 yıl dil eğitimini alan ve uzun yıllar burada kalan Doğaç, ailenin isteği üzerine döndüğü memleketi Van’da turizm sektörüne girdi. Yurtiçi ve yurtdışı tur düzenleyecek olan ‘Butterfly Travel Kelebek Turizm’de bilet satışı yapılacak. Aynı zamanda Türk Hava Yolları’nın (THY) bilet satış merkezi olarak da hizmet verecek olan ‘Butterfly Travel Kelebek Turizm’ Acentesi’nin açılışına Van Valisi Münir Karaloğlu, İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit, Ziraat Bankası Van Bölge Başkanı Aziz Ercan Yıldızhan, Ziraat Bankası Van Şube Müdürü İsmet Öztürk, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Feridun Irak ve çok sayıda davetli katıldı.

Yeni bir işyeri açmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Vali Karaloğlu, Harika Doğaç’ı turizm sektörüne girmesinden dolayı tebrik etti. Sadece uçak bileti satan bir turizm seyahat acentesi olmasını istemeyen Karaloğlu: “Kentimize turlar düzenleyen, turizmin diğer alanlarında faaliyet gösteren bir şirket olmasını istiyoruz. Sadece uçak bileti satmak, turizme hizmet etmez. Firmanın komple bir turizm şirketi olmasını istiyoruz. Hayırlı uğurlu olsun ve bol kazanç getirsin” dedi.

Vali Karaloğlu, yaptığı kısa temenni konuşmasının ardından ‘Butterfly Travel Kelebek Turizm’ işletmeciliğini yapacak olan Harika Doğaç’la birlikte açılış kurdelesini kesti. Seyahat acentesinde hizmet verecek olan personelle de kısa bir süre sohbet eden Vali Karaloğlu, Doğaç ailesiyle çektirdiği hatıra fotoğrafının ardından işyerinden ayrıldı. Vali Karaloğlu, açılışın ardından Valilik makamına yaya olarak geçti. Karaloğlu, Valililiğin işyeri komşularıyla da ayaküstü sohbet etti. Karaloğlu, girdiği bir fırında ise lavaş ekmekten tadımlık aldı.
Kaynak: İHA