Şehit Türkmen Cephesi Lideri İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu'nun, Selahaddin kentinin Tuzhurmatu ilçesinde düzenlenen bombalı saldırıda çok sayıda Türkmen ile birlikte şehit olması nedeniyle Malatya’da MHP ve Ülkü Ocakları tarafından gıyabi cenaze namazı kılındı.

Şehit Türkmen Cephesi Lideri İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
MHP ve Ülkü Ocaklarının organizasyonu ile Yeni Cami’de cuma namazı sonrasında kılınan gıyabi cenaze namazına kalabalık bir topluluk katıldı.

Havanın sıcak olması nedeniyle gıyabi cenaze namazı caminin içinde kılınırken, çok sayıda vatandaş da cami bahçesinde saf tuttu.

MHP İl Başkanı Arif Yıldız, “Bugün MHP ve Ülkü Ocakları olarak Kerkük’te şehit olan soydaşlarımız ve dindaşlarımız için cuma namazından sonra gıyabi cenaze namazı kıldık. Allah ruhlarını şad eylesin, bizim yöneticilerimize de inşallah Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yöneticisi olduklarını hatırlamayı ve dindaşlarımıza ve soydaşlarımıza sahip çıkmayı nasip eylesin. 2006 yılından beri Kerkük’teki soydaşlarımızla Sayın Başbakan da dahil kimse görüşmemiştir. İnşallah hükümet soydaşlarımıza bundan sonra sahip çıkar” ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İHA