Chp’li Kadınlar Siyasette Daha Aktif Rol Almak İçin Kahvaltıda Buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Kadın Kolları, kadınların siyasette daha aktif rol alması için kahvaltıda bir araya geldiler.

Chp’li Kadınlar Siyasette Daha Aktif Rol Almak İçin Kahvaltıda Buluştu
Toplantının tek erkek konuğu CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, siyasete daha çok kadın eli değmesi gerektiğini dikkat çekerek, “Siyaseti erkek kıskançlığından kurtaracaksınız” dedi.

CHP Kadın Kolları Aydın İl Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliğe chp Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Nuriye Taş, CHP Aydın Kadın olları Başkanı Sadeet Kavasgil ve ilçe kadın kolları üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Saadet Kavasgil, Cumhuriyetin kadını ve erkeği teba olmaktan yurttaşlığa taşıdığını ve kadını insan olarak erkeği yanına yükselttiğini söyledi.

Cumhuriyet kadınının başı hep dik olduğunu kaydeden Kavasgil, “CHP kurulduğu günden bu yana kadınları hem siyasi alanda hem sosyal yaşamda güçlendirmek için en temel adımları atmış ve devrimler gerçekleştirmiştir. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Bu süreçte CHP’li kadınlarımız özellikle siyasette elini taşın altına koyarak ülkenin aydınlık geleceğine katkı sağlamalılar. CHP son tüzük değişikliğinde yüzde 33 cinsiyet kotasını 2014 yerel seçimlerinde uygulamaya koyacak. Bu yerel seçimlerde Belediye Başkanlıklarında, Meclis Üyeliklerinde ve muhtarlıklarda daha çok kadın anlayışıyla bu yarışa girmek partimizin kadına bakış açısının göstergesi olacaktır” dedi.

‘ERKEKLERİN DİZAYN ETTİĞİ VE YÖNETTİĞİ SİYASET ŞİDDETİ BERABERİNDE GETİRİR’
CHP’nin başarılı kadın siyasetçileri hizmet verecekleri makamlara taşıdığını ve bu konuda diğer partilere de örnek olduğunu kaydeden Kavasgil, Türkiye’nin 2 kadın Belediye Başkanlarından biri olan Sayın Özlem Çerçioğlu 4 yıldır Aydın’ı kadın duyarlılığıyla başarı ile yönetmekte olduğunu dikkat çekti.

Siyasete kadın elinin sadece şeklen değmeyeceğini belirten CHP Genel aşkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Sadece bir cinsiyet olarak değil, kadının yüreğiyle beraber değecek. Geleceğimize sahip çıkmak için bu toplumun bir yarısını temsil eden sizlerin siyaset olarak da parti ağırlığını temsil etmeyi gerektiğine inanıyoruz. Kadınlar, siyaseti erkek kıskançlılığından kurtarmalıdır. Sadece erkeklerin dizayn ettiği ve yönettiği siyaset şiddeti de beraberinde getirir. Her siyasi parti bu konuda üzerine düşeni yerine getirmek zorunda. CHP olarak elimizden geleni yapıyoruz ancak bu yaptığımız şey yeterli değil. Daha çok kadın aday ve daha çok kadınla geleceğin Türkiye’sine merhaba diyelim” dedi.

Kaynak: İHA