‘bir Defada En Fazla Kayısı Reçeli Yapma Etkinliği’

Malatya Valiliği ve Malatya Belediyesi’nin ortak çalışması ile ‘Bir defada en fazla kayısı reçeli yapma’ yarışması düzenlenecek.

Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için yapılan başvuru kabul edildi. Bir seferde en az 230 kilo kayısı reçeli yapmak için yarışma düzenlenecek.

Malatya Belediyesi Kültür Anonim Şirketi Genel Müdürü Murat Nalçacı, 3 ile 7 Temmuz 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan 21. Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Uluslararası Kültür sanat ve Kayısı Festivali’nde en fazla kayısı reçeli yaparak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi hedeflediklerini söyledi.

Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için gerekli başvuruları yaptıklarını söyleyen Genel Müdür Nalçacı, Malatya’nın ve Malatya kayısının bu şekilde dünya çapında reklamını yapmayı hedeflediklerini ifade etti.

Murat Nalçacı, 5 Temmuz’da Mişmiş Park fuar alanına yapılacak özel platformda Guinness temsilcilerinin huzurunda bir kazanda en az 230 kilo kayısı reçeli yapmak ve böylece dünya çapında bir rekora imza atmak için gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi.

Bu rekor için Bolu Mengen’den özel kazan getirtileceğini belirten Nalçacı, rekor için Malatyalıların yanı sıra Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Yalçın Manav ve ekibinin de görev alacağını kaydetti.

Fuar alanında yapılacak bir seferde 230 kilo kayısı reçeli yapma denemesinin ardından yapılan kayısı reçeli, fuar alanında bulunan vatandaşlara dağıtılacak.
Kaynak: İHA