Akşehir Turizm Vadisi'ne Nasreddin Hoca Heykelleri Dikildi

KONYA - Akşehir İlçe Belediyesi, turizmden daha fazla yararlanılması amacıyla başlattığı proje kapsamında Akşehir Turizm Vadisi'ne Nasreddin Hoca fıkralarının temalarını canlandıran heykeller dikildi.

Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, yaptığı açıklamada, "Akşehir Turizm Vadisi" projesi kapsamında, Akşehir Çayı'nın her iki tarafını turizm vadisi olarak düzenlediklerini ifade etti.

Oğul, turizm vadisini oluşturan bu çayın Nasreddin Hoca'nın "Göle Maya Çalma" fıkrasının bulunduğu gölü besleyen çay olduğunu belirterek, şunları kaydetti;

"Akşehir Çayı'nın sol tarafında Nasreddin Hoca Türbesi var. Bu türbenin yanına Nasreddin Hoca Meydanı yaptık. Bu meydanın ortasına da Akşehir'de bugüne kadar olmayan ve eksikliğini hissettiğimiz Nasreddin Hoca'nın eşeğe ters binmiş heykelini diktik. Yine onun yanında bir dünya, dünyanın yanında da çeşitli şehirler ve ülkelerin Akşehir'e uzaklığını yaparak dünyanın ortasının, gülmecenin başkentinin Akşehir olduğunu temsili olarak anlattık. Yine bu turizm vadisinin sağ bölümünde ise Nasreddin Hoca fıkraları temalı olarak heykeller koyuyoruz. Şimdi burada 13 tane fıkrasını daha heykelleştirerek bu vadiye diktik. Artık turizm vadimiz yavaş yavaş şekillenmeye başladı.

Zaten bu Akşehir Çayı'nın Sultan Dağları'na doğru gidildiğinde de, Akşehir'in tarihi dokusunu da görme imkanımız bulunuyor. Yukarıda bulunan tarihi Cumhuriyet okulumuz, Kileci Mescidimiz ve kilisemizle bu vadimiz Tekke köyüne kadar uzanmaktadır."

Çalışmalar kapsamında, Akşehir Belediyesi bu yıl 5-10 Temmuz tarihleri arasında 54'üncüsü düzenlenecek "Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri" dolayısıyla hazırlıklarını da sürdürüyor.

Kaynak: AA