Kiraz Festivali ve Sorkun Çömlekçiliği Şöleni 7 Temmuz’da Yapılacak

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde düzenlenen ve bu yıl 35'ncisi yapılacak olan Mihalıççıklılar Günü Kiraz Festivali ve Sorkun Çömlekçiliği Şöleni'nin 7 Temmuz Pazar günü yapılacağı açıklandı.

Kiraz Festivali ve Sorkun Çömlekçiliği Şöleni 7 Temmuz’da Yapılacak
Mihalıççık Belediye Başkanı Ümit Güven, bu yıl 35'incisi düzenlenecek olan geleneksel Mihalıççıklılar Günü, Kiraz Festivali ve Sorkun Çömlekçiliği Şöleni (Kalburcular Günü) etkinliklerinin programını açıkladı.

Şölenin, 7 Temmuz 2013 Pazar günü Kalburcu mesire yerinde yapılacağını vurgulayan başkan Güven, “Kiraz festivali ile ilgili Mihalıççık Belediyesi olarak Kaymakamlığımızla birlikte bir komite oluşturduk. Bu yıl festivalimize “Sorkun Çömlekçiliği Şölenini” ilave etmiş bulunuyoruz. Sorkun köylüleri ile uzun uzun çalıştık. Çok güzel, özel hazırlıklar yaptık. Bu kapsamda hediyelikler hazırladık. Sorkun çömleğimizi marka yapma adına büyük bir adım atacağız. Mihalıççık'ın kültürel tanıtımına katkı vereceğine inanıyoruz” dedi.

Şölende; çeşitli yarışmalar, müzik, kiraz yetiştiricileri yarışması, yerel sanatçıların konserlerinin bulunacağını vurgulayan Başkan Güven, etkinliğe Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, Tepebaşı Belediyesi Anneler Halk Oyunları Topluluğu'nun da katılacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA