İngiliz Çocuğun Oyuncak Pasaportla Ülkeye Giriş Yaptığı İddiası

Antalya Havalimanı Mülki İdare Amiri Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, 9 yaşındaki İngiliz çocuğun oyuncak pasaportla Türkiye'ye giriş yaptığı iddialarına ilişkin, "Memur arkadaşımız, gerçek pasaportuyla birlikte, sevindirmek için çocuğun oyuncak pasaportuna da damga basmış olabilir" dedi.

9 yaşındaki İngiliz Emily Harris’in Antalya Havaalanı’ndaki kontrol noktasından pembe tek boynuzlu at için düzenlenmiş oyuncak pasaport ile giriş yaptığı iddiasına Antalya Havalimanı Mülki İdare Amiri Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz'dan cevap geldi

Vali Yardımcısı Yavuz, çocuğun gerçek pasaportuna işle yapıldığına dair ellerinde kayıt bulunduğunu ancak, kamera kayıtlarının da incelenmesi için araştırma başlatıldığını söyledi.

Bir misafirin başka bir ülkeye gitmesi için kendi ülkesi ve gideceği ülkelerde giriş çıkış olmak üzere bir değil tam dört kez kontrolden geçtiğini hatırlatan Yavuz "Pasaport kontrolü sırasında görevli memurumuz, kendisine oyuncak pasaportunu uzatan küçük kızın gönlünü yapmak için damga basmış olabilir. Ancak bizde Emily Harris'in pasaport kayıtları mevcut" diye konuştu.

Tatil yapmak üzere Güney Galler’deki Cwmbran kentinden Antalya’ya gelen Harris ailesi'nin Antalya Dış Hatlar Termineli gümrüğünde oyuncak pasaportuna mühür basıldığı ve başka bir işlem yapılmadan ülkeye giriş yaptığı iddia edilmiş ve konu İngiltere'deki basın kuruluşları tarafından gazetelere taşınmıştı.
Kaynak: İHA