Manevi Kanaat Önderleri Öğrencilere Hz. Muhammed'i Anlatıyor

Erzurum'un Pazaryolu ilçesi 75. yıl İlköğretim Okulu'nda bir sınıf 'Gülen Yüzler Köy Odası'na çevrildi.

Manevi Kanaat Önderleri Öğrencilere Hz. Muhammed'i Anlatıyor
Pazaryolu ilçesi 75. yıl İlköğretim Okulu'nda 15 günde bir ilçenin önde gelen manevi kanaat önderleri öğrenciler ile ebeveyenlere, Hz. Muhammed'in (sav) hayatını ve örnek kişiliğini anlatıyor. Okulda oluşturulan 'Gülen Yüzler Köy Odası' ismi verilen sınıfta öğrencilere milli ve manevi eğitimin yanı yerel oyunlar ve yemeklerde öğretiliyor. Pazaryolu 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu öğrenciler ile manevi kanaat önderleri buluşturmaya başladı.

Kaymakam Taner Tengir'in girişimleri ve ilçe halkının da maddi ve manevi desteği ile okulda kullanılmayan bir sınıf, 'Gülen Yüzler Köy Odası'na çevrildi. Yatılı okuyan erkek öğrenciler, 15 günde bir Gülen Yüzler Odası'nda ilçenin önde gelen manevi kanat önderleri ve yaşlıları ile bir arala geliyor. Kanaat önderleri, çocuklara Hz. Muhammed'in (sav) hayatını anlatıp, yaşantısından örnekler veriyor. Ayrıca çevre köylerde yaşayan bilge yaşlılar da belirli aralıklarla okula davet edilerek hayat tecrübeleri ve eğitici hatıralarını öğrencilerle paylaşıyorlar. Pazaryolu Kaymakamı Taner Tengir, 75. Yıl YİBO 'da oluşturdukları 'Gülen Yüzler Köy Odası’nda yatılı okuyan öğrencilere milli ve manevi konuların yanı sıra kültürel eğitimlerin de verildiğini belirtti.

Kaymakam Tengir, ailelerinden uzakta yatılı okuyan öğrencilerin İslam dinini ve Hz. Muhammed'in (sav) hayatını doğru ve güzel şekilde öğrenebilmeleri için ilçe müftüsü dahil manevi kanaat önderleri ile çevre köylerdeki bilge kabul edilen yaşlıların okula davet edildiğini ifade etti.

Öğrencilerin ve ebeveyenlerin söz konusu uygulamadan memnun kaldığını dile getiren Kaymakam Tengir, "Haftanın belirli günlerinde bir öğrencilerimizle manevi kanaat önderleri Gülen Yüzler Köy Odası'nda bir araya gelerek, yöresel çocuk oyunları oynanıyor. Ebeveynlerin evlerinde pişirdikleri yine yöresel yemekleri getiriyorlar. Yine her 15 günde bir ilçemizin ileri gelen kanaat önderlerinin hayat tecrübelerinin paylaşılması ve Peygamber Efendimizin hayatından örnekler verilerek sağlıklı geleceğin oluşturulması sağlanıyor. Ayrıca her köyün ileri gelen yaşlı erkekleri, bu programlarda hikaye anlatıp, hayat tecrübelerini çocuklarla paylaşıyorlar. Bu sayede öğrencilerimiz köy hasretini az da olsa hafifletiyorlar. " dedi.

Tengir ayrıca kaymakamlık olarak öğrencilerin sosyalleşmeleri, eğitimde fırsat eşitliği, sınavlara yönelik moral motivasyonlarını artırma adına da çeşitli sportif ve kültürel etkinlik gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek, "İlçemizde hiç uçağa binmemiş ve İstanbul’u görmemiş öğrencilerimiz var. Bu öğrencilerimize kültür gezisi sözü verdik. Sınavlarda, hazırlık denemelerinde başarılı olan, temiz, düzenli, çok kitap okuyan ve çevresine örnek davranışlar sergileyen 17 öğrencimizi 3 öğretmen gözetiminde 21 Nisan'da uçakla İstanbul’a göndereceğiz. Bu öğrencilerimiz İstanbul’un tarihi mekanlarını gezip, tekneyle boğaz turu yapacak. Panorama 1453 Müzesi gibi mekanları dolaşıp bilgi, görgü ve kültürlerini artıracaklar." diye konuştu.