Hüsamettin ve Hayriye Değer Çifti, Hayatlarını Kaybeden Komşularının Zihinsel Engelli Kızları Serap'a 20 Yıldır Kendi Çocukları Gibi Bakıyor

Metin Bolat / Kadriye Kasap - Konya'da bir çift, annesi ve babası hayatını kaybeden zihinsel engelli kızları Serap'la 20 yıldır kendi çocukları gibi ilgileniyor.

Doğuştan zihinsel engelli olan 42 yaşındaki Serap Polat, annesi Adile'yi 1987 yılında kaybettikten sonra babası Mustafa Ertan Polat ile Seydişehir ilçesinde yaşamını sürdürmeye başladı.

Beş çocukları olan komşuları Hüsamettin ile Hayriye Değer çifti, babasının ilgilenemediği Serap'ı zaman zaman evlerine getirip banyo yaptırdı.

Olumsuz şartlarda yaşamını sürdüren Serap'ın durumuna çok üzülen Değer çifti, çocuklarına da danışarak engelli kızın bakımını üstlenmeye karar verdi. 1993 yılında yanlarına aldıkları Serap'ın 2009'da vefat eden babasının vasiyeti üzerine Değer çifti, kıza daha çok sahip çıktı.

Hüsamettin ve Hayriye Değer, çocuklarından ayrı tutmadığı Serap'ın altına bez bağlıyor, dişlerini fırçalıyor, yüzünü yıkıyor.

Adeta bir bebek gibi ilgilenilen engelli kız ise Değer ailesine sürekli dua ediyor, şarkı söyleyerek mutluluğunu gösteriyor.

-''Serap bizim ayrılmaz bir parçamız''-

Hüsamettin Değer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Serap'ın ilk günden bu yana evlerinin mutluluk kaynağı olduğunu söyledi.

Çocuklarının da Serap'ı kendi kardeşleri gibi gördüğünü dile getiren Değer, zihinsel engelli kızın kendilerinden ayrılmaz bir parça olduğunu anlattı.

İlk başlarda içine kapanık olan Serap'ın kendileriyle konuşmaya çalıştığını belirten Değer, ''Serap bizimle, biz de onunla çok mutluyuz. 'Abi, dede, nine' gibi kelimeleri kullanabiliyor. Bana 'dede', eşime ise 'anne' diyor. İl dışında yaşayan çocuklarım bile Serap'ın sesini duymak için sürekli telefonla ararlar'' diye konuştu.

-''Zihinsel engelli çocukla uğraşılır mı-''-

Hayriye Değer ise çocuklarının hepsinin Serap'la yakından ilgilediklerini, kendileri olmadığında bile gelini dahil herkesin engelli kızın bakımını en iyi şekilde yaptığını aktardı.

Ayrı kaldıklarında Serap'a çok büyük özlem duyduklarını vurgulayan Değer, şunları kaydetti:

''Biz Serap'ı ilk günden bu yana çok seviyoruz. Çevremizden 'Bununla uğraşılmaz. Nasıl bakacaksınız- Çocuklarının yanına giderken sana yük olur' deseler de ben kararımdan vazgeçmedim. O gün bugündür Serap ile ilgileniyoruz.''

Değer çiftinin çocukları da ''Biz Serap'ı çok seviyoruz. Anne ve babamıza bir şey olsa da Serap'a bakmaya devam edeceğiz'' dediler.

Yayıncı: Ahmet Kayır
Kaynak: AA