Güzeloğlu, ‘Polis Amca Kütüphaneleri’nin Açılışını Yaptı

İçel İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nce 5 okulda hayata geçirilen ‘Polis Amca Kütüphaneleri’nin açılışını İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu yaptı.

Güzeloğlu, ‘Polis Amca Kütüphaneleri’nin Açılışını Yaptı
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nün ‘Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı’ (ÇOGEP) kapsamında 5 okulda ‘Polis Amca Kütüphaneleri’ oluşturuldu. Toroslar ilçe sınırları içerisindeki Çağdaşkent Ortaokulu’ndaki açılış törenine Vali Güzeloğlu ile İçel İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz de katıldı.

Buradaki kütüphanenin açılışını bizzat gerçekleştiren Güzeloğlu, İnönü, Saadettin Bey, Ahmet Mete Işıkara ve 24 Kasım Ortaokullarındaki kütüphanelerin açılışını ise polis telsizi aracılığı ile okullardaki yetkililere talimat vererek yaptı.

Açılışta konuşan Güzeloğlu, kitap okumanın önemine dikkat çekerek, kütüphanelerin öğrencilerin bilgili bir birey olarak hayata hazırlanmalarını sağlamak adına önemli katkılar sunacağını söyledi.

Güzeloğlu, “İnsan aklını kullandığı ve aklı ile hareket ettiği ölçüde insandır. Sahip olduğu en büyük zenginlik olan akıl da bilgi ile donatılmalıdır. Bilginin kaynağı da kitaplardır. Okumak ve okuduğunu anlayarak hayatı yorumlamak, hayatta hem başarılı olmanın hem mutlu olmanın hem de geleceğe katkı koymanın temel şartıdır. Bu noktada kitap okumayı yaygınlaştırmak, kitaplık ve kütüphane kavramını yanı başımızda bulundurmak hepimiz için olmazsa olmazdır. Özellikle okul çağlarında hayatı öğrenmek, hayata karşı hazırlanmak, güçlü ve başarılı bir gelecekte birey olarak toplumumuza katkıda bulunmak isteyen öğrencilerimiz için kütüphaneler vazgeçilmezler arasındadır” dedi.

Belirlenen okullarda kitap okuma yarışmalarının düzenleneceğini de bildiren Güzeloğlu, her okuldan en çok kitap okuyan 3’er öğrenciye çeşitli hediyeler verileceğini kaydetti.

Açılan kütüphanelerin çocukların ve gençlerin bilgilenerek aydınlanmasına katkı vereceğini ve onlara yol haritası olacağını vurgulayan İl Emniyet Müdürü Öksüz ise “Valimizin ilimize geldiği andan bu yana gençlerimizle ve çocuklarımızla her gün çeşitli programlar yapıyoruz. Valimizin bize verdiği destek ve güven devam ettiği müddetçe gençlerimizle ve çocuklarımızla iç içe olacağız. Her zaman bizlerin yanında olan Valimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu’nun, polis telsizi aracılığı ile diğer 4 okulda bulunan görevlilere yetki vermesi ile İnönü, Ahmet Mete Işıkara, Saadettin Bey ve 24 Kasım Ortaokullarındaki kütüphanelerin açılışı gerçekleştirildi.

Çağdaşkent Ortaokulu’ndaki kütüphanenin kurdelesini de Güzeloğlu kesti.

Öte yandan Vali Güzeloğlu, Şevket Sümer Mahallesi’ndeki ‘Siteler Polis Merkezi Amirliği’ni ziyaret etti. Türkiye’nin en özel polis merkezlerinin başında gelen Siteler Polis Merkezi’nde oluşturularak, çocukların kullanımına sunulan internet salonunda öğrencilerle bir araya gelen Güzeloğlu, polis merkezindeki ’Polis Amca Sineması’nın da açılışını yaptı .
Kaynak: İHA