Edirne'de Otizme Dikkat Çekmek Amacıyla Çeşitli Etkinlikler Düzenledi

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Özel Eğitim Topluluğu ''Dünya Otizm ve Farkındalık Günü'' nedeniyle etkinlik düzenledi.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Saraçlar Caddesinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, her zaman engellilerin, yaşlıların ve dezavantajlı grupların yanında olmaya çalıştıklarını, şehir planlamasını yaparken de buna dikkat ettiklerini belirtti.

Toplumda herkesin birbirini eşit görmesiyle, mutluluğun daha fazla artacağını anlatan Tanrıkulu, şunları söyledi:

''Hayatta yaşarken bazen farklılıklarımızı hissetmeyebiliriz. Biz bazen çok güzel gülerken, yürürken veya koşarken 'bir başkası acaba bunları yaşayabiliyor mu-' diye pek düşünmeyebiliriz. O nedenle farkındalık günleri çok önemlidir.

Eşitlik ilkesi, eşitlik duygusu insanların çimentosudur. Eğer insanlar kendilerini bir toplumda eşit görürlerse, o toplumda yaşamaktan çok mutlu olurlar. Ne olur,çevremize bakarken, 'acaba şu yapabildiklerimizi bir başkası yapabiliyor mu- Veya ben onun için ne yapabilirim-' duygusunu yaşayalım. Burada olmamız zaten bu duyguyu yaşadığımızı gösteriyor.''

Etkinlik, konser ve çeşitli gösterilerin ardından sona erdi.

Muhabir: Hakan Şahin

Yayıncı: Nurettin Coşkun
Kaynak: AA