Güroymak Esnafı İlçeye Meslek Yüksekokulu Açılması İçin Dernek Kurdu

Bitlis'in Güroymak ilçesinde bir grup esnaf ilçeye Meslek Yüksek Okulu açılması için “Norşin Yükseköğretim Getirme ve Geliştirme Derneği” kurdu.

Güroymak Esnafı İlçeye Meslek Yüksekokulu Açılması İçin Dernek Kurdu
Derek Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek destek istedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İlçe Kaymakamı Turan Yılmaz, Güroymak esnafları tarafından yeni kurulan “Norşin Yükseköğretim Getirme ve Geliştirme Derneği”ne gerekli destekleri verileceğini belirtti.

Yatırım yapılacak yere her şeyden önce o yöre halkının çabası, gayreti ve bu işi gerçekten sahiplenmesinin çok önemli olduğunu söyleyen Kaymakam Yılmaz, “Bu noktada ilçemize meslek yüksek okulu kazandırılması için bir araya gelen ve bu uğurda vaktini mesaisini harcayan arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Önümüzdeki süreçte herkesin desteğiyle ilçemize yüksek okul kazandırılacaktır diye düşünüyorum. Çünkü ilçemiz Bitlis’in Tatvan’dan Sonra ikinci büyük ilçesidir. Nüfus artışı yine aynı şekilde hızla nüfusu artan gelişmeye müsait konumdadır. Gerek ekonomik anlamda, gerek manevi anlamda çok ciddi bir potansiyele sahip olan ilçemiz bu noktada bilimsel olarak da hak ettiği yere ulaşması için yüksek okulun da çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu sürecin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bitlis Eren Üniversitesi Son yıllarda ki yapmış olduğu çalışmalarıyla gerçekten büyüyen, gelişen ve bölgesinde ve Türkiye de önemli bir bilim merkezi olma yolunda olan önemli bir üniversitedir. Bu noktada Güroymak ilçemizde Bitlis Eren Üniversitesi bünyesinde bir yüksek okula sahip olması için Esnaflarımızla birlikte çalışmaya ve destek vermeye çalışacağız. Emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu.

“Norşin Yükseköğretim Getirme ve Geliştirme Derneği” Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Tadik ise, Güroymak’ta bir yüksek okul yapılmasını sağlamak ve ilçeyi geliştirmek amacıyla esnaf arkadaşlar olarak bir toplantı yaptıklarını belirtti.

Toplantıda alınan karar neticesinde yüksek okulun Güroymak’ta yapılması durumunda hem ilçenin büyüyeceği ve gelişeceği hem de bunda esnafların olumlu şekilde fayda görecekleri kanaatine vardıklarını ifade eden Tadik şöyle konuştu: “Yeni kurduğumuz dernek için Kaymakamımız Turan Yılmaz’a destek almak için ziyarette bulunduk. Sayın Kaymakamımız her türlü desteği vereceğini söyleyince oldukça mutlu olduk. Desteklerinizi esirgemeyen başta Sayın Kaymakamımız Turan Yılmaz'a, Sayın Garnizon Komutanımız Yüzbaşı Adem Toy’a, Sayın İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bozkurt’ta çok teşekkür ediyoruz.”