Ab Liderleri, Kemer Sıkma Önlemlerini Görüşmek Üzere Bir Araya Geldi

Avrupa Birliği liderleri, Avrupa'nın başını ağrıtan borç kriziyle mücadelede uygulanan kemer sıkma önlemlerini görüşmek için bir araya geldi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de iki gün sürecek olan AB zirvesinde liderler, kemer sıkma önlemleri ve ekonomide büyüme arasında bir denge sağlamaya çalışacak. AB liderlerinin zirvede aynı zamanda Güney Kıbrıs'a verilecek kurtarma paketini de görüşmesi bekleniyor, ancak zirveden bir karar çıkmayacak. Bu konuyla ilgili olarak zirvenin ardından yarın ayrı bir toplantı gerçekleşecek.

Öte yandan, AB liderler zirvesinin yapıldığı Justus Lipsius binasının önünde toplanan 15 bin eylemci, "Kemer sıkma sözleşmesine hayır! Dayanışma anlaşmasına evet!' yazılı pankartlar eşliğinde, AB'nin krizle mücadele eden ülkelere şart koştuğu kemer sıkma önlemlerini protesto etti.

Avrupa Sendikalar Konfederasyonu Genel Sekreteri Bernadette Segol, gösteride yaptığı konuşmada, "Kemer sıkma politikası başarısız olmuştur. Bütçe açıkları azalmadığı gibi sosyal ve ekonomik yıkım getirmiştir" dedi.

Kaynak: İHA