Kahramanmaraşlı Gazeteciler Yeni Dernek Kurdu

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Derneği, ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

Kahramanmaraşlı Gazeteciler Yeni Dernek Kurdu
Dernek Başkanı Kemal Sayın, “Gece gündüz demeden, 24 saat çalışan gazeteci arkadaşlarımın emeklerine sahip çıkmak, onların hakları her türlü platformda korumak ve sıkıntılarına çözüm aramak maksadı ile yola çıktık” dedi.

Kahramanmaraş’ta görev yapan bir grup gazeteci, yeni bir dernek çatısı altında bir araya gelerek Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Derneği’ni kurdu. Memleket Gazetesi Sahibi Kemal Sayın’ın geçici yönetim kurulu başkanlığını üstlendiği derneğin kurucuları arasında Devrim Başer, Ali Eskalen, Bekir Doğan, Sırrıberk Arslan, Akif Arslan ve Mahmut Beyaz yer aldı.

Derneğin kuruluş çalışmalarını tamamladıklarını ifade eden başkan Kemal Sayın, Nisan ayı içerisinde ilk olağan genel kurulun yapılacağını belirtti.

Derneğin amacının, basın mesleğinde çalışanlarla, çalıştıranları bir arada toplamak, gazetecilerin mesleki, sosyal ve ekonomik haklarını korumak, aralarındaki dayanışmayı artırmak olduğunu ifade eden Sayın şunları kaydetti: “Maddi ve manevi sıkıntısı olmayan gazeteciler Kahramanmaraş’ımıza daha faydalı olacaktır. Kentin tanıtımına, gelişmesine katkıda bulunmak ve halkın en kısa sürede en doğru habere ulaşmasını sağlamak için gece gündüz demeden 24 saat çalışan gazeteci arkadaşlarımın emeklerine sahip çıkmak, onların haklarını her türlü platformda korumak ve sıkıntılarına çözüm aramak maksadı ile yola çıktık. Gerektiğinde üyelerimize mevzuat hükümleri çerçevesinde sosyal yardımda bulunacağız. Üyelerimizin sağlık sorunlarının çözümüne yardımcı olacak, yurt içinde ve yurt dışında yapacakları mesleki gezilerinde kolaylık sağlayacağız. Yine Mesleği geliştirmek ve kamuoyuna tanıtmak için toplantılar, seminerler, konferanslar, geziler, yarışmalar, piyangolar, eğlenceler düzenleyerek, sergiler açacağız.” Üyeler arasındaki sosyal ilişkileri geliştirmek için de lokal açılacağını ifade eden Sayın, basın mensuplarının mesleklerinde ilerlemelerini sağlayacak ortamların oluşturulacağını kaydetti.

Sayın, “Kanunların ve uluslararası anlaşmaların basın mesleği mensuplarına tanıdığı ve ileride tanıyacağı tüm hakları savunacağız. Bölgesel, ulusal ve kanunların izin verdiği ölçüde uluslararası nitelikteki meslek meselelerini inceleyerek bunlarla ilgili çözüm yollarını tespit etmek için diğer meslek kuruluşlarıyla ilişkiler kuracak, ortak çalışmalar yapacağız. Derneğe gelir sağlamak amacıyla Bayram Gazetesi, özel gün ve etkinliklerde gazete, dergi çıkaracak, internet ortamında yayınlar yapacağız. Yine başarılı gazetecilik çalışmalarını ödüllendirmek amacıyla ‘Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Derneği Gazetecilik Teşvik Yarışmaları’ düzenleyeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA