Chp’li Vekil, Koltuk Değneğiyle Ergenekon Duruşmasına Geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Mahmut Tanal, Ergenekon davasının görüldüğü Silivri Cezaevi’ne koltuk değneğiyle geldi.

Chp’li Vekil, Koltuk Değneğiyle Ergenekon Duruşmasına Geldi
Ergenekon davasının önceki duruşmasında barikatı aşmak için atlamaya çalışırken sol ayağını sakatlayan Tanal, bugünkü duruşmaya koltuk değneği ile geldi. Kardeşinin kullandığı aracın camından gazetecilerin sorularını cevaplayan Tanal, “Bir ülkede ekmek, iş ve aş gecikebilir ama adalet gecikemez. Adaletin erken verilmesi lazım. Halktan kaçırılan bir yargı şuan söz konusu. Halkın rahatlıkla duruşmaları izlemesi gerekirken barikatlar eşliğinde vatandaşlar bekliyor. Burada demek ki kirli ilişkiler dönüyor. Bu kirli ilişkilerin açığa çıkması için, adalet ve hukuk için izlemeye geldim.” diye konuştu.

Tanal soruları cevapladıktan sonra araç hareket etti. Bu sırada cezaevi önünde toplanan kalabalık Tanal’ın araçtan inmesini istedi. Bunun üzerine Tanal da aracı durdurarak, dışarı çıktı. Koltuk değneği ile barikatın yanına yaklaştı ve kalabalığa, “Bu barikatlar yıkılacak. AKP’nin barikatlarını yıkayacağız.” diye seslendi.