Başbakan Yardımcısı Arınç, Sudan Ulusal Meclis Başkanı İle Bir Araya Geldi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye ile Sudan arasında tarihten gelen çok yönlü bir ilişki olduğunu belirterek, “İki halk birbirini seviyor.

Bu ziyaret ilişkileri daha da geliştirecek” dedi.

Arınç, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in resmi davetlisi olarak Türkiye’de bulunan Sudan Ulusal Meclis Başkanı Ahmet İbrahim El-Tahir ve beraberindeki heyetle Başbakanlık Merkez Bina’daki makamında bir araya geldi. Görüşmenin basına açık bölümünde bir konuşma yapan Arınç, El-Tahir’i kendisini Meclis Başkanı olduğu dönemden bu yana tanıdığını ve birlikte çalıştıklarını söyledi.

Türkiye ile Sudan arasında tarihten gelen çok yönlü bir ilişki olduğunu belirten Arınç, “İki halk birbirini seviyor. Bu ziyaret ilişkileri daha da geliştirecek. İki ülke arasında hükümetler ve parlamentolar arası ilişkilerimiz çok güçlü. Ümit ediyorum bunu daha da güçlendirecektir” dedi.

Konuk Meclis Başkanı El-Tahrir ise, Türkiye’ye ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kendisinin yürütmede görevli iken parlamentoya geçtiğini belirten El-Tahir, Türkiye’ye gerçekleştirdiği ilk ziyareti hala unutamadığını ve çok güzel anıları olduğunu ifade etti.

El-Tahir, ayrıca TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e davetinden dolayı teşekkür etti

Kaynak: İHA