Yakutiye Belediye Başkanı Korkut Açıklaması

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, ''Üç Kümbetler Çevresinin Yenilenmesi ve İyileştirilmesi Projesi'' ile Erzurum''da sosyal yaşamın değişeceğini belirtti.

Korkut, yaptığı yazılı açıklamada, çalışmalarına 2011 Ocak ayı itibariyle başlanan Üç Kümbetler Projesi ile kış aylarında durgunlaşan sosyal yaşamın yeni boyut kazanacağını ifade etti.

Tarihi ve kültürel yapıların Erzurum'u yeni baştan tanımlanır noktaya taşıyacağını belirten Korkut, şunları kaydetti:

''Halen amacı dışında kullanılmakta olan tescilli yapılar ülke ve bölge turizmine kazandırılması amacıyla peyzaj düzenlemeleri yapılacak, alan içerisinde özgün meydanları, araç ulaşım ağları ve otoparkları içinde barındıracak şekilde planlaması yapılacaktır. Butik oteller, yöresel yemeklerin sunulduğu kafeteryalar ve hediyelik eşya dükkanları, alışveriş ve kongre merkezi ve müze ile bölgenin turizm potansiyeli ve kapasitesi artırılacaktır.''

Proje kapsamında, 150 bin metrekarelik alanda düzenleme yapılacağını belirten Korkut, ''Çalışma yapılacak sahada kent müzesi, alışveriş merkezi, fuar alanı, kongre merkezi ve butik oteller inşa edilecek. Ayrıca alanda geleneksel üretimler canlandırılacak. Erzurum'a ait dünden bugüne ne üretilmiş ise onların tamamını içeren atölyeler yer alacaktır. Ustalar getirterek kaybolmaya yüz tutmuş üretim dallarını yeniden canlandıracağız. Bölge gerçek anlamda cazibe merkezine dönüşecektir. Üç Kümbetler, benim için hayati bir projedir. Yaptığım birçok şeyin önünde Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Projesi yer almaktadır'' ifadelerini kullandı.

Muhabir: Zehra Melek Çat

Yayıncı: Zekeriya Kaya
Kaynak: AA