İsparta’ya İki Milyon Lira Hibe Desteği

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na sundukları 7 proje için yaklaşık 2 milyon liralık hibe desteği alınacağını açıkladı.

İsparta’ya İki Milyon Lira Hibe Desteği
Hibe desteği kazanan projelerin il geneline hitap ettiğini belirten Vali Oğuz, “Kalkınmamız açısından, yeni istihdam yaratılması bakımından ve özellikle kırsak kalkınmayı destekleme bakımından hazırlanmış olan projelerimizi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına sunduk. Bakanlığa sunduğumuz projelerin tamamı onaylanarak desteklenmeye layık görüldü.

İlçelerimizde dahil olmak üzere sunmuş olduğumuz 7 projenin tamamının kabul görmesi bizleri memnun etti” dedi.

Toplam 2 milyon liraya yakın hibe desteği verileceğini müjdeleyen Vali Oğuz, “Projelerimizi sıralayacak olursak; Isparta gülünün önemli merkezi olan Güneykent beldesindeki gül ürünleri ile ilgili fabrikanın tamamlanması projesi, Yalvaç’ta yeni teknoloji kullanarak kaliteli un üretme projesi, OSB’de önemli bir kuruluş olan kuruyemiş fabrikamızın genişleme projesi, Gelendost’ta elma boylama ve paketleme tesisi projesi ve Senirkent'te de güneş enerjisiyle ilgili proje destelenmeye layık görülmüştür. Projelere bakanlığımızca 2 milyon liraya yakın hibe desteği sağlanacaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA