Artvin’in Murgul İlçesinde Chp’de İstifa Depremi

Artvin’de Belediye Başkan adaylarının açıklanmasının ardından Murgul ilçe yönetim kurulundan 6 kişi asil yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti.


22 Aralık 2013 Pazar günü CHP Parti Meclisi aralarından Artvin’in de bulunduğu bir çok ildeki belediye başkan adaylarını belirlerken, iki adayı bulunan Murgul ilçesinde ise mevcut belediye başkanı Mehmet Yıldırım’ın adaylığının açıklanması üzerinde ilçe örgütünde gerginlikler yaşanmıştı. Yaşanan gerginliklerin ardından CHP Murgul İlçe Örgütü’nden 6 kişi istifa etti.

CHP’de 22 Aralık 2013 günü Parti Meclisi’nin iki aday adayı bulunan ilçenin adayını ön seçim yapmadan direk olarak mevcut belediye başkanı Mehmet Yıldırım’ı ataması ilçe örgütünde büyük yankı uyandırmıştı. Mehmet Yıldırım’ın aday yapılmasından çok ön seçim yapılmadan partinin antidemokratik bir şekilde aday göstermesi üzerine yaşanan rahatsızlıklar sonucunda art arda 6 yönetim kurulu istifası aynı gün istifa etti. Yönetim kurulu üyelerinden Hızır Ademoğlu, Mehmet Karakolcu, Ahmet Kalyoncu, Ahmet Kabaloğlu, Dilek Rafioğlu ve Ali Sert ilçe yönetim kurulu üyeliklerinden istifa ettiler. İstifa eden yöneticilerden Hızır Ademoğlu, iki aday adayı bulunan belediye başkanlığı için ön seçim yapılması ve demokratik koşullarla aday tespitinin yapılması için il teşkilatına ve milletvekili Uğur Bayraktutan’a isteklerini belirttiklerini ve bu isteğe karşın Parti Meclisi’nin direk olarak adaylardan birini atama yapmasını kabullenemediklerini belirterek istifa kararı aldıklarını ifade etti.

Kaynak: İHA