Manisalı Hemşehri Dernekleri Çalıştayı

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, hemşehri derneklerini önemli olduğunu belirterek "Manisa'nın tanıtımına yönelik faaliyetlerin, Manisa'da olduğu kadar, Manisa dışında da yürütülmesi gerektiği şüphe götürmez bir gerçektir" dedi.

Manisa Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Genel Meclisi desteğiyle Manisa Öğretmenevi'nde "Manisalı Hemşehri Dernekleri Çalıştayı" gerçekleştirildi.

Vali Savaş, hemşehri derneklerinin gönüllülük esasına dayalı olarak faaliyet gösterdiklerine işaret ederek, sivil toplum niteliğindeki örgütlerin hayır kurumu niteliğindeki örgütlere oranla faaliyetlerinin zayıf olduğunu kaydetti.

İlin gelişmesine yönelik çalışmalarda, bölge ve ülke dışı platformlarda tanınmasında, lobi faaliyetlerinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Savaş, şunları söyledi:
"Bir ilin, bulunduğu coğrafya dışında da marka değerini artırmayı ve her alanda ilin yararına sonuçlar elde etmeyi amaçlayan lobi faaliyetlerinde, en etkili ve en kalıcı sonuçlar şüphesiz hemşehrilerin kurumsal anlamda organize olarak yürüttükleri çalışmalarla mümkündür. İyi organize olmuş hemşeri örgütlenmeleri olarak da adlandırabileceğimiz bu tür kuruluşlar, uluslararası arenada, ülkesi aleyhine sonuç doğurabilecek karar ve uygulamaları önlemelerinin yanı sıra kendi ülkesi veya bölgesinin prestijini arttıracak kararların alınmasını sağlayabilmekte, bu alanda çok önemli sonuçlar elde etmektedir. Bunun gibi, Manisa'nın tanıtımına yönelik faaliyetlerin, Manisa'da olduğu kadar, Manisa dışında da yürütülmesi gerektiği şüphe götürmez bir gerçektir."
Çalıştayda, "Manisam Platformu" adıyla etkin bir kurumsal yapının oluşturularak, katılımcı dernekler dışında Manisa Valiliği, Manisa Belediyesi, CBÜ, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Manisa Ticaret ve Sanayii Odası, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği ile benzeri kurum ve kuruluşların da davet edilerek platform çalışmalarında aktif katılım ve desteklerinin sağlanmasına karar verildi.

Açıklanan sonuç bildirgesinde oluşturulan Manisam Platformu'na bir yıllık dönemler halinde başkanlık edilmesine ve 2014 yılı için dönem başkanlığına, Ankara'da kurulu Manisalılar Mesir Ve Dayanışma Derneği'nin genel başkanı Recep Gezinti'nin getirildiği bildirildi.

Manisa Belediye Başkan Vekili Tamer Çipiloğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse ile Manisa, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa ve Almanya'nın Köln şehrindeki Manisalı hemşehri derneklerinin başkan ve yöneticilerinin katıldığı çalıştayda bir sonraki toplantının 1 Şubat 2014 tarihinde İstanbul'da yapılmasına karar verildi.

Kaynak: AA