İrk ve Renk Kuşları Yarışması'nın Antalya Ayağı Tamamlandı

Antalya'da düzenlenen Irk ve Renk Kuşları Yarışması, dereceye girenlerin belirlenmesiyle sona erdi.

Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu ile Antalya Kanarya Severler ve Yetiştirenler Derneğince, Cam Piramit Sabancı ve Kongre Fuar Merkezi'nde Kanarya ve Kafes Kuşları Türkiye Yarışması'nın Antalya ayağı gerçekleştirildi.

Sahiplerince getirilen yaklaşık 10 bin kuş, renk, duruş, tüy, baş ve gövde kıvrımları gibi 28 farklı kategoride değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda dereceye giren kuşların sahiplerine ödülleri verildi.

Yarışmaya Adana'dan katılan Recep Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 yıldır kuşlar ile ilgilendiğini, her yıl yarışmalara katıldıklarını belirterek, parizyen dalında 3 kuşunun birincilik aldığını söyledi.

Adana'dan getirdikleri kuşlarla yarışmanın birçok dalında başarılı olduklarını dile getiren Öztürk, İzmir'deki Türkiye Şampiyonası ve İtalya'nın Bari şehrinde yapılacak Dünya Şampiyonası'nda da derece almak istediklerini anlattı.
Yarışmanın ardından ziyarete açılan fuar, oldukça ilgi gördü. İsteyenlere fuarda kuş da satıldı.
Kanarya ve Kafes Kuşları Türkiye Yarışması'nın son ayağı, İstanbul'da 21-22 Aralık'ta yapılacak. Ardından gelecek yıl ocak İzmir'de Türkiye Şampiyonası gerçekleştirilecek.
Kaynak: AA