Dağda Ölen Avcının Cenazesi Askeri Helikopterle Alındı

Konya’da avlanmak üzere dağa tırmanan 3 avcıdan birisi dağda hayatını kaybetti.

Dağda Ölen Avcının Cenazesi Askeri Helikopterle Alındı
Kalp krizi geçirdiği tahmin edilen avcının cenazesi askeri helikopterde bulunduğu yerden alındı.
Olay, öğle saatlerinde merkez Selçuklu ilçesi Yükselen mevkisindeki dağlık arazide meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartman görevlisi oldukları öğrenilen 35 yaşlarındaki avcılar İsmail Erdoğan, Bayram Kaba ve Ramazan Girgin, Yükselen mevkisinde avlanmak üzere dağa tırmanmaya başladı.

Avcılardan Bayram Kaba bu sırada fenalaşarak yere yığıldı. Arazi çok engebeli olduğu için arkadaşlarını aşağıya indiremeyen avcılardan İsmail Erdoğan telefonun çektiği bir yere giderek yeğeni Mehmet Erdoğan ile irtibata geçti ve 112 Acil Servis’i aramasını, kendilerine yardım gönderilmesini söylemesini istedi. Mehmet Erdoğan’ın yaşananları haber vermesi üzerine olay yerine ambulans, polis, UMKE ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 45 dakikalık bir yürüyüşün ardından tepeye tırmanan kurtarma ekipleri avcılara ulaştı. Ekipte bulunan sağlık görevlileri polisle birlikte çıktıkları dağda, Bayram Kaba’ya kalp masajı yaparak hayata döndürmeye çalıştı ancak Bayram Kaba yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kaba’nın cenazesinin dağdan indirilmesi için helikopter yardımı istendi. Kaba’nın cenazesi bölgeye gelerek tepeye inen askeri helikoptere alınarak morga kaldırılmak üzere dağdan indirildi.

Olayla ilgili konuşan Mehmet Erdoğan, amcasının kendisini aradığını anlatarak, “Bayram, bayıldı, rahatsızlandı. Ambulansa haber ver, bize yardım göndersinler’ dedi.

Biz de ambulansı, polisi aradık, onlar geldi ve dağa tırmandılar” dedi.

Kaynak: İHA