Kayseri Emniyetinden Kar Lastiği Uygulaması

Kayseri-Ankara karayolunda polis ekipleri, kar lastiği olmayan araçların yola devam etmesine izin vermiyor.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Kayseri-Ankara karayolunun 30'uncu kilometresinde yapılan uygulama kapsamında otomobiller ve hafif ticari araçları, uygulama noktasına çekerek tek tek lastiklerini kontrol etti.
Bölge Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, kar lastiklerinin üzerinde kar işareti olduğunu ve lastiğin üzerine parmakla bastırıldığında yumuşaklığının hissedilebileceğini ifade etti.

Bazı sürücülerin "dört mevsim" lastik adı altında yaz lastikleri kullandıklarını belirten yetkililer, "Böyle bir lastik tipi yok. Lastik ya kış lastiğidir ya da yaz lastiğidir. Araçlarında kış lastiği takılı olmayan sürücüleri göndermiyoruz" diye konuştu.

Denetimlerde sürücülere kar lastiği kullandıkları için teşekkür edilirken, buzlanmaya karşı da dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.
Öte yandan Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü ekipleri de geceden itibaren şehirlerarası bağlantı yollarında çalışma yürütüyor. Yolların kapanmaması için görev yapan ekipler, buzlanmaya karşı da tuzlama çalışması yapıyor.
Özvatan ilçesinde sürgün nedeniyle ulaşımda zaman zaman aksama yaşandığı, bu bölgede de kar temizleme çalışması yürütüldüğü belirtildi.
Kaynak: AA