Kto Başkanı Hiçyılmaz'dan Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” nedeniyle bir mesaj yayımladı.


Başkan Hiçyılmaz, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nca kabulünün 65. yıldönümü olan bugünün, yüzyıllar boyunca süren bir mücadelenin sonucunda, insanların doğuştan ve eşit bir biçimde sahip oldukları hakları ifade eden uluslararası bir belgenin ilan edildiği gün olduğunu belirtti.

Hiçyılmaz, bu gelişmenin insanlık tarihinin önemli bir kilometre taşı olduğunun altını çizerek, insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin her ülkenin kabul etmesi ve uygulaması gereken evrensel değerler olduğu gerçeğinin ülkemizde de tam anlamıyla özümsendiğini kaydetti.

Hiçyılmaz, mesajını şöyle sürdürdü:
"İnsan haklarının korunup geliştirilmesi, kamu güvenliğini tehdit eden bir unsur değil, bilakis bireylere onurlu bir yaşamın tüm koşullarını sağlaması yönüyle kamu düzeninin, huzurun ve esenliğin teminatıdır. Tüm kurum, kuruluş, bireyler ve özellikle medya tarafından insanların insan hakları konusunda bilgilendirilmesi ve hak arama bilincinin geliştirilmesine yönelik bir fırsat olarak görülmesi gereklidir. İnsan hak ve özgürlüklerinin herkes için tüm yönleriyle korunup hayata geçirildiği bir dünyaya ulaşılması dileğiyle, Kayserililerin ve insanlığın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum.”
Kaynak: İHA