8 İlçenin Köylerindeki Katı Atıklar Toplanıyor

Sakarya İl Genel Meclisi tarafından hayata geçirilen İl Özel İdaresi destekli köylerdeki katı atıkların toplanması projesinde 8 ilçenin köylerinde ikamet eden 90 bin 400 kişinin katı atıkları toplanıyor.

8 İlçenin Köylerindeki Katı Atıklar Toplanıyor

İlki 2012 yılında Kocaali ve köylerinde başlatılan katı atık toplama projesi bugün itibariyle 8 ilçenin köylerinde başarılı bir şekilde devam ediyor. İl Özel İdaresi tarafından tahsis edilen çöp konteynırları köylerin bağlı oldukları ilçe belediyeleri tarafından haftanın belirli günlerinde toplanarak çevre kirliliğinin önüne geçilmesi sağlanıyor.

Yapılan proje hakkında bilgi veren Sakarya İl Genel Meclis Başkanı Av. Oktay Yıldırım, “İl Özel İdaremizce 2011 yılında Kocaali İlçemize bağlı köylerde başlattığımız katı atık toplama işine 2012 yılında Kaynarca, Karapürçek ve Hendek İlçelerimizin muhtelif köylerini ekleyerek, 2013 yılında Ferizli, Sapanca, Karasu ve Akyazı ilçeleri ile toplam 8 ilçemiz köylerinde katı atık toplanılmaktadır. Önümüzdeki yıl itibari ile bu hizmet ilçe belediyelerimiz tarafından yerine getirilecektir. Şuan itibari ile 90 bin 400 vatandaşımızın katı atığı toplanmaktadır” dedi.

Kaynak: İHA