Sağlık-sen Eskişehir Şube Başkanı Tekin Açıklaması

Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdulbaki Tekin, "Ülkemizin her yerinde değişimler yaşanırken, kurumlar kendilerini yenilerken, bu değişimden hiçbir kurumun kurtulması mümkün olmayacaktır" dedi.

Tekin ve beraberinde sendika yönetim kurulu üyeleri, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Hasan Gönen'i makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette, Rektör Gönen'e üniversite hastanesinde gözlemledikleri sıkıntıları ve sorunları ileten Tekin, "Ülkemizin her yerinde değişimler yaşanırken, kurumlar kendilerini yenilerken, bu değişimden hiçbir kurumun kurtulması mümkün olmayacaktır. Artık, üniversite hastanelerimizde kendi kabuğunu kırmalı çalışanına olan bakış açısını değiştirmelidir. Bizler üniversitelerin, düşünce, fikir, özgürlük hakkaniyet, hak arama, hak aramayı teşvik açısından diğer kurumlara örnek teşkil etmelidir" ifadelerini kullandı.

"Çünkü buraları bizler topluma önderlik eden toplumların ufkunu açan liderlik yapan kurumlar olarak tanıdık" diyen Tekin, şunları kaydetti:

"Eğer buralar toplumun ve diğer kurumların gerisinde kalmışlarsa, hala hizmet anlayışını değiştirememişlerse birileri oturup düşünmeleri gerekmektedir. Tıp fakültelerinde personel yetersizliğinden kaynaklanan sıkıntılar vardır. Çalışanların iş yükü ve nöbetleri diğer kurumlara göre 2-3 kat daha fazladır. Yıllardır bu hastanelere personel ataması yapılmaması, emekli olanın yerine yenilerinin gelmemesi personel açığını daha da büyütmüştür."

Performans sistemin yeniden adaletli bir şekilde her kesimi mutlu edecek şekilde düzenlenmesini isteyen Tekin, şöyle devam etti:

"Yetkili sendika olarak bu personel açığının bir an evvel kapatılmasını bekliyoruz. Sağlık-Sen olarak tek gayemiz, sağlık çalışanlarının mutlu olduğu çalışma ortamlarının oluşturulmasıdır. Bu noktada kurum idarecileri ile her türlü iş birliğine ve diyaloğa açığız. Sorunların tespiti ve çözüm yollarını idareye bildirmek ve takipçisi olmak bizim asli vazifemizdir, diyalogla çözülmeyecek görüş yoktur. Yeter ki sorunları ve olayları olumlu, yapıcı bir yaklaşımla ele alalım."

Ziyarete Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkan Yardımcıları Yunus Bolat ile Ömer Söğüt eşlik etti.

Kaynak: AA