Engelli Sporcular, Şenlikte Bir Araya Geldi

Engelli sporcuların kendine güvenlerini artırma ve sporcu ruhuyla yetiştirmek amacıyla Amatör Spor Haftası kapsamında Engelli Spor Şenliği düzenlendi.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Antalya temsilciliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün organizasyonuyla yapılan şenliği, kentteki engelli dernekleri ve kamu kuruluşları destekledi. Kepez Kent Ormanı'nda yapılan şenlikte çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Şenlikte engelli çocuklardan oluşan ritim grubu sahne aldı, voleybol, bedminton, basketbol, mini golf, bocce, masa tenisi ve bilek güreşi turnuvaları yapıldı.

Daha sonra tunuvalara katılan sporculara ve sahne gösterisi yapan gruplara madalya, şenliğe destek veren kuruluşlara da plaket verildi.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Antalya temsilcisi Nevin Tunçlu, şenlikte engelli insanlarla sağlıklı insanların bir araya gelerek eğlendiklerini söyledi.

Bedensel engellilerin motivasyonunu artırmak ve sporcu ruhuyla yetişmelerini sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Tunçlu, "Bu sayede engellilerimizin kendine güvenleri artıyor. İlimizde 7 engelli spor kulübümüz var, kulüp ve sporcu sayısını artırmak istiyoruz" dedi.

Şenliğe AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA