Ürgüp’ten, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü Mesajı

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Ürgüp, mesajında, Sivas Belediyesi olarak Orta Anadolu’nun en büyük hayvan barınağına sahip olduklarını belirterek, hayvan hakları konusunda çok duyarlı davrandıklarını kaydetti.

Ürgüp, özellikle evcil hayvanlar, insan korumasına ihtiyaç duyduklarını belirterek; “Hayvanların da can taşıdığını insanlar gibi bir kısım haklara sahip olması gerektiği herkesin kabul edebileceği bir gerçektir. İ İnsanlar olarak hayvanlarla ilgilenmez, onları başıboş bırakırsak sonunda ortaya çıkacak zararlardan biz de etkileniriz. Hayvan haklarına saygılı ve duyarlı davranmak aynı zamanda çevre temizliği açısından da oldukça önemlidir. Ayrıca bizim inancımız gereği hayvanlara duyarlı davranmak, onlara eziyet etmemek bir zorunluluktur” dedi.

Sivas Belediyesi olarak Anadolu’nun en büyük hayvan barınağına sahip olduklarını ifade eden Başkan Ürgüp, “Bilindiği gibi Sivas Belediyesi olarak hayvan haklarına karşı oldukça duyarlı davranıyoruz. Orta Anadolu’nun en büyük hayvan barınağını biz yaptık. Bu barınak sayesinde Sivas’ta sokaklarımızı mesken tutmuş, sağlıksız şartlarda yaşayan ve dolayısıyla insan sağlığını tehdit eden hastalıklı hayvanlardan kurtulmuş olduk. Sokak hayvanlarının bu barınaklarda veteriner denetiminde hijyenik bir ortamda bakımı yapılıyor. Böylece hem çevre temizliği, hem insan sağlığı hem de hayvan hakları korunmuş oluyor. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı duyarlılık ve sorumlulukla görevimizi sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA