Türk Telekom, Kobi'lere Sunduğu Hizmetleri Diyarbakır'da Tanıttı

Türk Telekom'un Diyarbakır'da yapılan "Kurumsal Müşteri Günleri" etkinliğinde kamu kurumlarına, kurum çalışanlarının ve vatandaşların hayatını kolaylaştıran çözümler tanıtıldı. KOBİ'lere ise Türk Telekom'un avantajlı hizmetleri, ses ve data ürünleri ile kampanyaları hakkında bilgi verildi.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom'un düzenlediği "Kurumsal Müşteri Günleri" etkinliği Diyarbakır'da gerçekleştirildi.

Türkiye'nin dijital dönüşümüne katkıda bulunma ve mükemmel hizmet anlayışı vizyonuyla düzenlenen etkinlikte, Türk Telekom'un kamu kurumları ile KOBİ'ler için fırsatlar içeren ve hayat kolaylaştıran hizmetleri tanıtıldı.

Etkinliğine Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Vali Yardımcısı Mehmet Demir, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hayrettin Bahçıvancı, PTT Başmüdürü Abdülkadir Bedir ile kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yetkilileri, Diyarbakır OSB firmaları ve birçok kurumsal firma yöneticileri katıldı.

Türk Telekom Doğu-II Bölge Müdürü Ahmet Alevcan'ın açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte, aralarında Türk Telekom Kamu Satış Direktörü Erkan Musa Mızrak, Türk Telekom Kamu Müşteri Yöneticisi Yasin Yarbay, Türk Telekom Doğu-II Bölge Müdür Yardımcısı Ali Öztürk ve KOBİ Satış Direktörü Esra Şimşek ile Türk Telekom Kurumsal Müşteri Müdürü Ömer Faruk Cücü'nün de bulunduğu Türk Telekom Yetkilileri bugüne kadar gerçekleştirilen projeler hakkında bilgiler verdi.

KOBİ'lere özel çözümlerle tüm iletişim ihtiyaçlarını karşılayan ve iş hacimlerini büyütmelerine destek olan Türk Telekom, kurumsal müşterilere daha hızlı servis ve ayrıcalıklı hizmet vermek üzere hayata geçirdiği 444 4 KMH Çağrı Merkezi hizmeti ile avantajlarla dolu ses ve data ürünleri kampanyaları hakkında katılımcılara detaylı bilgi verildi.

Ayrıca, Türk Telekom, TTNET ve Avea'nın platform olarak kurduğu ve işyerlerinin iletişim ihtiyaçlarını tek noktadan ekonomik olarak karşılayan "BİZ" kampanyaları hakkında da katılımcılara bilgi aktarıldı.

Kaynak: AA