Hijyen Unlu Mamul İçin Eğitim Verildi

Malatya’da unlu mamul sektöründe hizmet veren üreticilere daha hijyen ekmek ve unlu mamul üretilmesi için eğitim verildi.

Eğitimlere katılan üreticilere törenle sertifikaları verildi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Salonu’nda düzenlenen sertifika törenine; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Gıda ve Yem Şube Müdürü Abdullah Demir, Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrolörleri ile unlu mamul üreticileri katıldı.

Törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, “Bakanlığımızın en önemli sorumluluklarından biri, ülkemizde çiftlikten sofraya kadar tamamlayıcı ve etkin bir gıda kontrolü ile güvenilir gıda üretimini sağlamaktır. Bu amaçla gıda maddeleri ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemeleri üreten, satan işyerleri ile toplu tüketim yerleri güvenilir gıdaya ulaşılması konusunda en etkili prosedürleri uygulamak ve sürdürmek zorundadır. En temel beslenme kaynaklarımızın başında ekmek ve unlu mamuller gelir. Bu ürünü halkımıza en temiz ve hijyenik olarak nasıl ulaştırabiliriz onun çabası içerisindeyiz. Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği gereği ekmek üreten işletmelerin üretim, dağıtım ve satış aşamalarında çalışan tüm personelin temel gıda hijyen eğitimi alması zorunlu hale getirilmiştir. Bu kapsamda Bakanlığımız ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu arasında yapılan protokoller çerçevesinde hijyen eğitimi başlatılmıştır. İlimizde ekmek üretimi, satışı ve dağıtım aşamalarında çalışan personele Müdürlüğümüzce hijyen eğitimi verilmiştir. Eğitimler talep olması halinde devam edecektir” dedi.

Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi ise şunları söyledi:
“Hijyen belgesi, fırın ve unlu mamul üreten işletmelerde çalışan herkesi kapsamaktadır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün yapmış olduğu eğitimlere tüm çalışanlar katılarak bu belgeyi almalıdırlar. Halkımıza daha sağlıklı ortamlarda üretilen mamulleri sunmak önceliğimizdir.”
Daha sonra hijyen eğitimi alıp belge almaya hak kazanan üreticilerin belgeleri yetkililer tarafından takdim edildi.
Kaynak: İHA