Başkan Çağlayan: Birlikte Yaşadığımız Canlılara Karşı Daha Duyarlı Olup, Onlara Her Zaman Sevgiyle Yaklaşmalıyız

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, ”Doğayı birlikte paylaştığımız hayvanların doğanın dengesinin korunmasında önemli bir yeri olmakla birlikte, yaşadığımız dünya bütün hayvanların yaşamasıyla güzelliğini devam ettirmektedir.

Birlikte yaşadığımız canlılara karşı daha duyarlı olup, onlara her zaman sevgiyle yaklaşmalıyız” dedi.

Başkan Çağlayan 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü sebebiyle yaptığı açıklamada, Bilinçli bir toplum olarak canlıların ve özellikle hayvanların korunmasında çocukların eğitilip yetiştirilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Sokak hayvanı kavramını genelde köpekler sonra kediler için kullanmaktayız. Köpekler ve kediler sosyal canlılardır. İnsanlar gibi sürüler halinde yaşamak doğaları gereğidir. Özellikle köpekler insansız yaşayamazlar. Kendilerine en yakın dost olarak insanları seçerler. İnsanlık tarihi başlangıcından bu yana insanların da en sadık dostları köpekler olmuştur” ifadelerini kaydetti.

Kırklareli Belediyesi olarak, sokak hayvanları rehabilitasyon hizmetlerini 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu hükümleri içerisinde gerçekleştirmekte olduklarını ifade eden Başkan Çağlayan,” Prensibimiz, yakala, gözle, tedavi et, kısırlaştır, aşıla, sahiplendir, sahiplendiremiyorsan kanunla emredilen sınırlı süre içerisinde aldığın yere bırak. Belediye ekiplerinin çeşitli mahallelerden hem şikayet alarak, hem de rutin kontrollerde sahipsiz sokak köpeklerini elle, olta ile ve bayıltarak toplamaktadır. Bakımevine getirilerek veteriner hekimimize teslim edilen canların önce sağlık durumları gözlenir. Sağlık durumundan şüphelenilen hayvanlar tedaviye alınırlar. Tedavileri bittikten sonra kısırlaştırılırlar. Bu hayvanlar 5199 sayılı hayvanları koruma kanununa göre, kaydedilip kulaklarına üstünde numaraları bulunan küpeler takılarak kuduz ve parazit aşıları yapılıp alındıkları bölgeye bırakılırlar” dedi.

Kaynak: İHA