'Beşiktaş taraftarı 6 milyondan fazla'

Galatasaray Kulübü Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, Derin Futbol'a çarpıcı açıklamalar yaptı.

Galatasaray Kulübü Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, Beyaz TV 'de yayınlanan Derin Futbol Programı 'nda Sezgin Gelmez 'e çok önemli açıklamalarda bulundu. İşte o özel röportaj:

GOLE GİDERKEN MAÇI BİTİRMEK BÜYÜK HATA

Galatasaray 'ın gole giderken atağını durdurmak büyük bir hata. Hakemlik açısından teknik bir hata. Bu tarkışma kabul etmez bir gerçek. Yani Galatasaray 2-1 galip geleceğine 3-1 galip gelseydi, o gol olsaydı Galatasaray açısından çok bir şey değişmezdi.

BURAK KARA BULUTLARI DAĞITABİLİRDİ

Ama Burak o golü atıp üstündeki kara bulutları dağıtabilirdi. Bu Galatasaray açısından ilgilendiriyor ama onun ötesinde hakemlik mesleği olarak bunun kabul edilemeyecek bir şey olduğunu bütün yorumcu eski hakemler de dile getirdiler.

FENERBAHÇE 'NİN GOLÜNDE PROBLEM GÖRMÜYORUM

Fenerbahçe 'nin golü ise biraz farklı. Çünkü orada ekstra konan zaman en az 4 dakika deniyor. Yani 4 dakikadan fazla oynatabilir hakem. Ben orada bir problem görmüyorum. Normal karşılıyorum. Çünka hakemin takdiridir belki o 4 dakika içinde top oyunda olmamıştır. Olmayan süre vardır şu vardır bu vardır. Yani onu iyi niyetli yorumluyorum.

FENERBAHÇE GOL ATANA KADAR MAÇ DEVAM EDER Mİ?


Fenerbahçe gol atana kadar maç devam eder yorumuna katılmıyorum.

SNEİJDER YENİ HOCAYLA FORMDA

Sporcuların performanslarında inişler çıkışlar olur, dalgalanmalar olur. Performanslarında değişiklikler görülebilir. Hepimizin hayatı her gün birbirine uymuyor biliyorsunuz. Dolayısıyla form düşüklüğü formun zirvesine tırmanma gibi şeyler sporculardan beklenen şeylerdir. Formunu da buluyor olabilir veya yeni hocayla daha iyi bir diyalog tutturmuş da olabilir.

TARAFTARLIĞIN DA BİR ÖLÇÜSÜ OLMALI


İnsanların taraftarların duygularını isteklerini dile getirmeleri tabii en doğal hakları ancak bunun da bir ölçüsü olması gerekir. Eğer bu tepkiler takıma ve hepimizin gönül verdiği takıma zarar vermeye ve huzur kaçırmaya başlıyorsa o zaman taraftarın da oturup bir düşünmesi lazım. Acaba kimin çıkarına bu şeyler onu bir düşünsünler. Neye alet olduklarını değerlendirirlerse umarım böyle davranmaktan vazgeçerler ve daha yapıcı tezahüratlarda bulunurlar.

FATİH HOCA BU İŞLERE KARIŞMASIN


BENCE Fatih Hoca artık bu işlere karışmasın. Zaten hiç karışmadı. Fatih Hoca genelde bir milli takım hocası. Artık dolayısıyla onun Milli Takım hocası kimliğiyle böyle bir şey söylemesinin doğru olmayacağını o benden daha iyi takdir eder.

BEŞİKTAŞ TARAFTARI 6 MİLYON MU?

Bana sorarsanız 6 milyondan fazla Beşiktaşlı olduğunu sanıyorum ve inanıyorum. Başkan öyle söylediyse başkanın eline verilen metinde öyle yazıyordur. Yani başkanın bu konuda bir fikir sarf edeceğini, kendi bilgisi dahilinde bir şey söylediğini sanmıyorum. Başkanın konuşması esnasında kendisine verilen rakamları telaffuz etmiştir. Eline yanlış verdilerse de yanlış söylemiştir. Ama önemli olan şu. Herkes bir rakamdan bahsediyor.

TARAFTAR SAYISI ARAŞTIRILSIN

Gerçek taraftar rakamlarının bilinmesi ticari açıdan da çok önemli. Diyorum ki büyük takımlar biraraya gelse anlaşsa ve güvenilir bir şirketle anlaşılsa tarafsız bir şirketle ve araştırma şirketleri var Türkiye 'de dünya çapında bu işi yapan. Bir tarafsız şirketle bir anlaşma yapılsa ve bütün kulüpler tarafından ve onlar ülke çapında bir araştırma yaparak taraftar sayılarını belirleseler ve bu tartışma da ortadan kalksa çok da güzel olmaz mı? Bu taraftar rakamlarının bilinmesi ticari anlamda da çok önemli. Biliyorsunuz Galatasaray Store, Fenerbahçe Store açısından da hangi kitleye ne kadarlık kaç milyonluk bir kitleye hitap ettiğini takımların bilmeleri ticari açından da çok önemli.

BEŞİKTAŞ TARAFTARI ALINGANLIK GÖSTERMESİN


BU konuyu başkanla da konuştum. Başkana sordum o da aynen şunu söyledi. Benim elime öyle bir rakam verdiler ben de onu söyledim dedi. Eline verilen rakamı söylemiş adam niye pişman olsun ki yani. Birisi kalksa Türkiye 'de Galatasaray 'ın 2 milyon taraftarı var dese ben buna güler geçerim. Bana sorarsanız ben de 6 milyondan fazla Beşiktaş taraftarı var derim. Bundan da problem yapmam, olay çıkarmam yani.