Beşiktaş 0-0 Ç.Rizespor

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş'ın, cezası nedeniyle sadece kadın ve çocuk taraftarları ağırladığı maç 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Beşiktaş ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geldi. Beşiktaş'ın cezası nedeniyle Olimpiyat Stadı'nda kadın ve çocukların izlediği karşılaşmada her iki takım da skoru değiştirecek gol bulamadı ve mücadele 0-0 sona erdi.

Bu sonucun ardında Beşiktaş puanını 16'ya çıkarırken, Çaykur Rizespor'un puanı 14 oldu.

SIVOK SAKATLANDI YERİNE ERSAN
Sivok, karşılaşma öncesi ısınma hareketleri yaptığı sırada sol baldırındaki sorun nedeniyle sahada tedavi edildi. Tedavisinin ardından ısınmaya devam ederek kendisini deneyen Sivok, daha sonra yedekler arasına çekildi. Bu futbolcunun yerine de yedekler arasında bulunan Ersan Adem Gülüm, 11 kişilik kadroya dahil edildi.

Tomas Sivok'un yokluğunda genç oyuncu Necip Uysal, sahaya kaptan olarak çıktı.

BEŞİKTAŞ SOLDAN YÜKLENİYOR
Karşılaşmanın başlama vuruşunun ardından Beşiktaş atakları genellikle Fernandes ve Gökhan Töre önderliğinde başladı. Mücadelenin 14. dakikasında da Gökhan Töre sağ kanattan topla buluştuktan sonra ceza sahası içine ilerledi. Sağ çaprazda ceza sahası çizgisine kadar gelen Gökhan kaleyi hafif karşıdan gören bir noktadan sert bir vuruş çıkardı. Serkan ilk pozisyonda topu uaklaştırdı. Ceza sahası içinde boşta kalan topa Ersan bir vole deneyerek kaleye göndermek istedi ama top yandan auta çıktı.

ALMEIDA BÜYÜK FIRSATI KAÇIRDI
İki takımın da birbirlerine üstünlük kurmakta zorlandıkları mücadelenin en tehlikeli pozisyonu ise 36. dakikada Beşiktaş'tan geldi. Orta sahadan hızlı çıkan Beşiktaş'ta Almeida kısa bir süre topu sürdükten sonra ceza sahasına koşan Olcay'a pasını aktardı. Olcay sağ taraftan ceza sahasına girer girmez, penaltı noktasındaki Almeida'ya pasını gönderdi. Portekizli oyuncu penaltı noktasına yakın bir noktadan kaleyi düşündü ancak etkili bir vuruş çıkaramayan Almeida'nın şutunu Serkan çevirmeyi başardı.

Karşılaşmanın ilk yarısında iki takım da skoru değiştirecek golü bulamayında, 45 dakika 0-0'lık beraberlikle sona erdi.

İKİNCİ YARI HIZLI BAŞLADI
Mücadelenin ikinci yarısına her iki teknik adam da ilk yarıdaki 11'lerini koruyarak başladılar. Beşiktaş ikinci yarının başlamasıyla rakip ceza sahasında daha fazla baskı kurmaya başladı. İlk 5 dakika içerisindee rakip alanda baskı kuran siyah-beyazlıların ataklarında Çaykur Rizespor savunması iyi bir direnç gösterdi. 53. dakikada Çaykur Rizespor ikinci yarıdaki ilk atağında Sercan'ı savunma arkasına sarktırmayı başardı. Sercan ceza sahası içinde topu ağlara gönderdi ancak gol hakemin ofsayt kararı nedeniyle geçerli sayılmadı.

Fernandes dakika 56'da sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçti. Ceza sahası içine sert ve kavisli bir top gönderen Fernandes'in orta şut karışımı bu vuruşunu Serkan son andaki müdahalesi ile kornere çelmeyi başardı.

ÜST ÜSTE MÜDAHALELER, DEĞİŞİKLİKLER
Mücadeledeki ilk oyuncu değişikliği Çaykur Rizespor'dan geldi. Rıza Çalımbay golcü oyuncu Kweuke yerine 60. dakikada Cenk Ahmet Alkılıç oyuna dahil oldu. Bu değişiklikten iki dakika sona Beşiktaş teknik heyetinden de hamle geldi. Beşiktaş'ta dakikalar 62'yi gösterdiğinde etkisiz bir görüntüsü olan Olcay Şahan çıkarken, Dentinho oyuna dahil oldu. Daha sonra son 5 dakikadaki üçüncü oyuncu değişikliği de geldi Bu kez Rize'de Cernat yerine Kağan oyuna girdi.

ÖMER GİRDİ, BEŞİKTAŞ'A HAREKET GELDİ
Gol pozisyonu bulmakta zorlanan Beşiktaş'ta karşılaşmanın 67. dakikasında oyuna Necip Uysal yerine Ömer Şişmanoğlu daik oldu. Eskişehirspor maçında Beşiktaş'ın galibiyet golünü atan Ömer, oyuna girdiktan sonra siyah-beyazlı takımın hücumuna da hareketlilik getirdi. Daha fazla rakip ceza sahası önünde topla oynayan Beşiktaş Ömer'in girmesiyle daha tehlikeli olmaya başladı.

Kalan sürede iki takım da karşılıklı üstünlük kurmakta zorlandı ve iki takım da skoru değiştirecek golü bulamadı. Haftanın kapanış gününde Beşiktaş ile Çaykur Rizespor sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR


M.S.Bu maçın canlı anlatımında sizlerle birlikte olduk. Bir sonraki maçın canlı anlatımında tekrar birlikte olmak dileğiyle...
M.S.Spor Toto Süper Lig'de gelecek hafta Beşiktaş deplasmanda Akhisar Belediyespor'a konuk olurken Çaykur Rizespor da yine deplasmanda Eskişehirspor'a konuk olacak.
M.S.Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 16'ya Çaykur Rizespor ise 14'e yükseltti.
M.S.Beşiktaş ve Çaykur Rizespor 0-0 berabere kalarak puanları paylaştı.
M.S.Son düdük geldi ve karşılaşma sona erdi.
90'Bu arada maçın sonuna 3 dakika ilave edildi.
90'Paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunun ardından Sylvestre için ofsayt bayrağı kalktı.
90'Sağ kanattan etkili gelişen Çaykur Rizespor atağında Cenk'in ceza alanına ortasında savunma araya girdi ve topu kornere gönderdi.
89'Çaykur Rizespor'da oyuncu değişikliği. Sercan Kaya oyundan çıkarken Sezer Özmen oyuna girdi.
87'Bu maçın fotoğraflarını şu anda Foto Galeri sayfalarımızdabulabilirsiniz.
86'Bir başka Beşiktaş atağında Fernandes'in ceza alanına hareketlenen Ömer'e pasında top kaleci Serkan'ın kontrolünde dışarıya gitti.
85'Bu kez sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Dentinho'nun ceza alanına ortasında kaleci Serkan topun sahibi oldu.
84'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Ersan rakibine yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.
83'Yine sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında topla buluşan Gökhan rakibinin üstüne gitti ama geçemedi.
82'Beşiktaş, rakibi karşısında tüm risklerini almış durumda.
81'Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Gökhan, rakiplerinden bir bir sıyrılıp ceza alanına ortasını gönderdi ama Ömer baskı altında zayıf bir vuruş yaptı ve top kaleci Serkan'da kaldı.
80'Beşiktaş'ta oyuncu değişikliği. Hugo Almeida oyundan çıkarken Mustafa Pektemek oyuna girdi.
79'Çok etkili paslarla rakip kaleye hareketlenen Beşiktaş'ta Fernandes'in ara pasına ceza alanı içi sol çaprazında hareketlenen Motta'nın kale sahasına yerden ortasında kaleci Serkan yatarak topun sahibi oldu.
78'Gelişen Beşiktaş atağında sağ kanatta topla buluşan Dentinho'nun ceza alanına ortasında kaleci Serkan çıkıp topun kontrolünü sağladı.
78'Gelişen Beşiktaş atağında sağ kanatta topla buluşan Dentinho'nun ceza alanına ortasında kaleci Serkan çıkıp topun kontrolünü sağladı.
77'Sağ kanattan gelişen Çaykur Rizespor atağında Cenk, Koray'dan aldığı topla ileriye hareketlendi ama rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
76'Son dakikalarda oyun yeniden tempo kazanmaya başladı.
75'Bu kez gelişen Beşiktaş atağında sol kanattan ceza alanına giren Dentinho'nun yerden kale sahasına ortasında savunma araya girdi.
74'Bu kez sağ kanattan gelişen Çaykur Rizespor atağında Cenk, topla birlikte ceza alanına hareketlendi ama iki savunma oyuncusu arasından sıyrılamadı.
73'Bu kez gelişen Çaykur Rizespor atağında bir anda kaleci Tolga'yla karşı karşıya kalan Sylvestre, plase bir vuruş yaptı ama Tolga topu güzel bir şekilde kornere gönderdi.
72'Hızlı gelişen Beşiktaş atağında Almeida, savunma arkasına sarkan Ömer'e ara pasını attı ama kalesini zamanında terk eden Serkan topun sahibi oldu.
71'Oyunun temposu her geçen dakika biraz daha düşüyor. Takımlar artık savunmaya daha fazla önem veriyor.
70'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.
69'Paslaşılarak kullanılan serbest vuruşta topla buluşan Ali Adnan'ın sert şutu savunmaya çarpıp kornere gitti.
68'Sağ kanattan gelişen Çaykur Rizespor atağında Tevfik, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
67'Beşiktaş'ta oyuncu değişikliği. Necip Uysal oyundan çıkarken Ömer Şişmanoğlu oyuna girdi.
65'Sol kanattan gelişen Çaykur Rizespor atağında topla buluşan Sercan'ın kale sahasına gönderdiği yüksek topta kaleci Tolga topun sahibi oldu.
64'Çaykur Rizespor'da oyuncu değişikliği. Florin Cernat oyundan çıkarken Kağan Söylemezgiller oyuna girdi.
63'Çaykur Rizespor, rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kullandı. Ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.
62'Beşiktaş'ta oyuncu değişikliği. Olcay Şahan oyundan çıkarken Dentinho oyuna girdi.
61'Kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortayı savunma uzaklaştırdı. Ardından ceza alanı dışında topla buluşan Ali Adnan'ın sert şutu kaleci Tolga'da kaldı.
60'Çaykur Rizespor'da oyuncu değişikliği. Leonard Kweuke oyundan çıkarken Cenk Ahmet Alkılıç oyuna girdi.
59'Sol kanattan gelişen Çaykur Rizespor atağında Sercan'ın ceza alanına taşıdığı topu savunma kornere gönderdi.
58'Beşiktaş'ın yoğun baskısının ardından Çaykur Rizespor oyunda dengeyi sağlamaya çalışıyor.
57'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.
56'Kullanılan serbest vuruşta Fernandes'in doğrudan kaleye gönderdiği topta kale sahası içinde seken topu Serkan kornere gönderdi. Almeida da yeniden oyunda.
55'Hugo Almeida, bu pozisyonun ardından bir sakatlık geçirdi ve tedavisi yapılıyor.
54'Hızlı gelişen Beşiktaş atağında sol çapraza atılan topa hareketlenen Almeida, Viera'nın müdahalesiyle yerde kaldı ve Viera da sarı kart gördü.
52'Yine sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Fernandes'in ortasında Ersan'ın kafa vuruşu üstten dışarıya gitti.
51'Sağ kanattan Fernandes'in kullandığı köşe vuruşunda ceza alanına gelen topu savunma karşıladı ama atağın devamında Beşiktaş bir korner daha kazandı.
51'Beşiktaş'ın baskısı arttı. Rakip ceza alanı önünde topla buluşan Veli'nin sert şutu savunmaya çarpıp az farkla kornere gitti.
50'Etkili paslarla rakip yarı alana geçen Beşiktaşlı oyunculardan topla buluşan Veli, rakibinden güzel sıyrılıp pasını Olcay'a verdi ama Olcay'ın ortası doğrudan dışarıya gitti.
48'Kullanılan serbest vuruşta Fernandes'in ceza alanına ortasında Ersan'ın kafa vuruşunu kaleci Serkan güzel çıkardı.
47'Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Olcay, topla buluştu ve iki rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
46'İkinci yarıya Çaykur Rizesporlu oyuncuların vuruşuyla başlandı.

45'Bu arada ilk yarının sonuna 1 dakika ilave edildi.
45'Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada top Çaykur Rizesporlu oyunculardan dışarıya gitti.
44'Sağ kanattan gelişen Çaykur Rizespor atağında ceza alanı içi çaprazda topla buluşan Tevfik'in sert şutu savunmaya çarpıp kornere gitti.
43'Aynı kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunda Sercan'ın ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.
42'Bu kez sol kanattan gelişen Çaykur Rizespor atağında Sercan'ın son çizgi yakınlarından ceza alanına ortasında savunmaya çarpan top kornere gitti.
41'Çaykur Rizespor karşı atağında rakip ceza alanı içi sağ çaprazında topla buluşan Sylvestre, yerden pasını Sercan'a gönderdi ama Sercan'ın vuruşu dışarıya gitti.
40'Etkili paslarla rakip yarı alana geçen Beşiktaş'ta Fernandes'in pasına sağ kanatta hareketlenen Serdar, ceza alanına ortasını yapmak istedi ama savunmaya çarpan top taca gitti.
39'Beşiktaş yarı alanında gerçekleşen kafa topu mücadelesinde Kweuke, Escude'ye faul yaptı.
38'Bu kez sol kanattan gelişen Çaykur Rizespor atağında Sercan Kaya, rakiplerinden sıyrılıp ceza alanına girmek isterken faul yaptı.
37'Sağ kanattan gelişen Çaykur Rizespor atağında Koray'ın ceza alanına gönderdiği sert ortada savunmada Serdar topa müdahale eden isim oldu.
36'Maçın en net pozisyonunda Almeida sonuç alamadı. Gelişen kontra atakta ceza alanı içine giren Olcay'ın müsait durumdaki Almeida'ya pasında Almeida karşı karşıya pozisyonda topu Serkan'a nişanladı.
35'Bu pozisyona itirazlarda bulunan Ali Adnan sarı kart gördü.
34'Bir başka Beşiktaş atağında Gökhan Töre kendi yarı alanından aldığı topla hızla ileriye hareketlendiği sırada rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı.
33'Sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında topla buluşan Fernandes'in ceza alanındaki Olcay'a pasında Olcay, zor pozisyonda olmasına rağmen vuruşunu yaptı ama zayıf bir vuruştu.
32'Beşiktaş savunmasında topla buluşan Ersan'ın rakip savunma arkasına gönderdiği uzun top doğrudan kaleci Serkan'a kadar geldi.
31'Karşılaşmayı tribünden sadece kadın ve çocuk seyircilerin izlediğini bir kez daha hatırlatalım.
30'Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Ersan, iki rakibinden sıyrıldı ama topu ayağından biraz fazla açınca kaybetti.
29'Mücadelede karşılıklı ataklar devam ediyor.
28'Beşiktaş atağında sol kanattan ceza alanına hareketlenen Almeida'ya atılan uzun pasta Almeida, topu kontrol edip sağ kanattan ceza alanına giren Gökhan'a pasını attı ama top Gökhan'ın arkasında kaldı.
25'Çok etkili gelişen Çaykur Rizespor atağında ceza alanı içi sağ çaprazında topla buluşan Tevfik'in kale sahasına yerden pasını attı ama Tolga uzanarak topun sahibi oldu.
23'Sercan Kaya, rakip yarı alanda sol kanatta 3 rakibinden çok güzel sıyrılıp ceza alanına hareketlendi ama ceza alanına pasında araya savunma girdi.
22'Mücadelede tempo artmış durumda. Sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Serdar'ın ceza alanına ortasında Almeida için ofsayt bayrağı kalktı.
21'Bu kez gelişen Çaykur Rizespor atağında Koray, son çizgi yakınlarından ceza alanına girdi ve yerde kaldı ama maçın hakemi Yunus Yıldırım oyunu devam ettirdi.
20'Hızlı gelişen Beşiktaş atağında Necip, rakip savunmadan sıyrılmak isterken topu kaybetti ancak savunma hatası sonrası top Necip'in önünde kaldı. Necip'in sert şutu savunmaya çarpıp kaleci Serkan'da kaldı.
19'Yine sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında bu kez Gökhan Töre topu taşıdı ama ceza alanına girmek isterken Koray'dan sıyrılamadı.
18'Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Fernandes, ceza alanına çok yüksek bir orta yaptı ve Almeida topu uzak noktada kontrol etmek isterken savunma araya girdi.
17'Kullanılan serbest vuruşta Cernat'ın kesme vuruşu barajdan döndü ve ardından Cernat, ceza alanına ortasını yaptı ama Tolga bu kez topun kontrolünü sağladı.
16'Çok hızlı gelişen Çaykur Rizespor atağında topla beraber ceza alanına hareketlenen Cernat, sağ köşeden ceza alanına gireceği sırada Motta'nın müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
15'Beşiktaş, yavaş yavaş oyunun kontrolünü eline almaya başladı.
14'Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topa müdahale etti. Atağında devamında Gökhan Töre'nin ceza alanı içi sağ çaprazından sert şutunda top kaleci Serkan'dan döndü ve dönen topa Ersan istediği gibi vuramayınca top yandan dışarıya gitti.
13'Beşiktaş rakip yarı alanda yaptığı baskıyla topu kazandı ve Veli, Fernandes'le duvar pası yapıp ceza alanına girdi ama tam vuruşu yapacağı sırada Ali Adnan araya girerek topu taca gönderdi.
12'Gelişen Beşiktaş atağında rakip yarı alanda topla buluşan Necip, rakiplerinden sıyrılıp ceza alanına yöneldi ama savunmanın baskısı karşısında topu kaybetti.
10'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Ali Adnan, Gökhan Töre'ye faul yaptı.
9'Bu dakikayı orta alanda yapılan karşılıklı top kayıplarıyla geride bıraktık.
8'Gelişen Çaykur Rizespor atağında ceza alanı dışında topla buluşan Kıvanç'ın sert şutunda Sercan'a çarpan top dışarıya gitti.
7'Karşılaşma karşılıklı ataklarla başladı. Her iki takım da birbirine üstünlük kurma çabası içinde.
6'Atak yönüne göre sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Oboabona'nın kafa vuruşu Tolga'da kaldı.
5'Bir başka Çaykur Rizespor atağında savunmada topla buluşan Viera'nın uzun topunda ceza alanında Tevfik topla buluştu ama son anda Motta araya girip topu kornere gönderdi.
4'Bu kez gelişen Çaykur Rizespor atağında sol kanatta topla buluşan Sercan, Serdar'dan sıyrılmak istedi ama Serdar topu taca gönderdi.
3'Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında savunma arkasına sarkan Olcay'a atılan pasta Olcay ceza alanına girdi ama Serkan kalesini zamanında terk edip topun sahibi oldu.
2'Çaykur Rizespor rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kullandı. Ali Adnan'ın doğrudan kaleye gönderdiği top üstten dışarıya gitti.
1'Karşılaşma Beşiktaşlı oyuncuların vuruşuyla başladı.

BEŞİKTAŞ
Tolga, Escude, Motta, Serdar, Ersan, Veli, Necip, Gokhan, Olcay, Fernandes, Almeida

ÇAYKUR RİZESPOR
Serkan, Koray, Oboabona, Viera, Ali Adnan, Kıvanç, Sylvestre, Cernat, Tevfik, Sercan, Kweuke