Mercedes-benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikasında Yeni Üretim Holü

Aksaray'da faaliyet sürdüren Mercedes-Benz Türk Kamyon Fabrikasında oluşturulan yeni üretim holünün açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Mercedes-Benz Axor, Actros, Atego ve Unimog kamyonların üretildiği Aksaray Kamyon Fabrikasında, yeni üretim holü inşa edilerek, araç montaj alanı genişletildi.

Mercedes-Benz Türk A.Ş. Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes, yeni holün açılış töreninde yaptığı konuşmada, Mercedes-Benz Türk A.Ş'nin bugün Daimler AG şirketleri arasında "yıldız işletme" konumunda olduğunu söyledi.

-"Dünyanın en modern tesisleri arasında yer alıyor"

Bu başarıda Aksaray Kamyon Fabrikası'nın ve çalışanlarının önemli katkılarının olduğunu ifade eden Genes, şunları kaydetti:

"Yakaladığımız başarı ile Aksaray'da üretilen kamyon modellerinin yurt içi ve ihraç pazarlarında gösterdiği üstün performanstan büyük mutluluk duyuyoruz. Açılışını yaptığımız yeni üretim holümüzle verimliliğimizi, esnekliğimizi, kapasitemizi arttırarak, Türkiye ve ihracat pazarlarındaki müşterilerimizin beklentilerine, özel isteklerine daha hızlı yanıt verebilecek ve başarılarımızı daha da üst noktalara taşıyabileceğiz. Türkiye'deki kamyon üretim tesisimiz, bugün dünyanın en modern tesisleri arasında yer alıyor. Daimler üretim ağında çok önemli bir konuma sahip. Üretim üssümüz olmasının ötesinde, Türkiye'nin önemi, tüm ürün gruplarımızda pazar olarak da hızla artıyor."

Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası Direktörü Klaus Pfeifer ise yeni üretim holüyle üretim süreçleri iyileştirilirken, aynı zamanda iş ortamlarının ergonomik olmasına dikkat ettiklerini aktardı.

Pfeifer, üretilen araç sayısıyla birlikte çalışanların konforunu da artırdıklarını dile getirerek, "Yeni yatırımlarımızla, Türkiye otomotiv sektörü ile Aksaray'ın gelişimine olan katkılarımızı sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Pfeifer, Orta Anadolu'nun en büyük sanayi kuruluşu olan Mercedes-Benz Türk'ün istihdama önem verdiğini ifade ederek, "Aksaray ve çevresindeki illere yatırım yapma potansiyeli olan yan sanayi kuruluşlarının ve uluslararası şirketlerin de bölgeye ilgisini çekerek, Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, fabrikadaki yeni üretim holü gezildi.

Açılış törenine, Kamyon Üretim Müdürü Fuat Karakaya, Üretim Planlama ve Teknik Hizmetler Müdürü Cengiz Adak, Yan Sanayi Yönetimi ve Lojistik Müdürü Rainer Skulimma, Kalite Müdürü Uluç Batmaz, Proje Müdürü Sedat Zeytunlü ve fabrika çalışanları katıldı.

-20 milyon avroluk yatırım gerçekleştirildi

2010 yılı sonunda alınan "Aksaray'da 5 yıl içinde 130 milyon avroluk yeni yatırım yapılması" kararının ardından Mercedes-Benz Türk, Aksaray'daki yenileme ve geliştirme çalışmalarına tüm hızıyla başladı.

Tamamlanan yeni üretim holü için 20 milyon avroluk yatırım gerçekleştirildi.

Yeni araçlar üretmeye yönelik alt yapının oluşturulması, kapasitenin artırılması, daha verimli ve esnek üretim süreçlerinin oluşturulması için gerçekleştirilen yatırımlar kapsamında yan akan band, şasi boyahanesi ve şasi döndürme prosesi yenilenirken, çalışan ergonomisi de artırıldı.

Yeni yatırımla birlikte Mercedes-Benz Türk Kamyon Fabrikası, ihracat pazarlarındaki konumunu güçlendirmenin yanı sıra, yurt içi ve yurt dışı pazarlardaki müşterilerinin beklentilerine ve özel isteklerine daha hızlı yanıt verebilecek konuma geldi.

Kaynak: AA