Lüleburgaz'dan Kısa Kısa

Lüleburgaz Müftüsü İsmail Günay, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.


Günay, mesajında, Kurban Bayramı'nın ismini kurban ibadetinden aldığını belirti.

Kurbanın dini manasının, "Allah'a yaklaşmak ve Allah'ın rızasını kazanmak için kurban niyetiyle kesilen hayvan" olduğunu aktaran Günay, şunları kaydetti:

"Kurban, Kurban Bayramı'nın 1. 2. ve 3. günlerinde kesilir. Kurban olarak koyun, keçi, sığır ve deveden birini keserek ibadetinizi yapabilirsiniz. Koyun ve keçi bir yaşını doldurması, sığırın iki yaşını doldurması, devenin ise beş yaşını doldurması şarttır. Yalnız koyunun 6-7 aylık olanı anası gibi boylu poslu ise oda kurban edilebilir. Bunlardan koyun ve keçi bir kişi adına kesilebilir. Sığır ve deve ise, bir kişi ile yedi kişi ortaklaşa kesebilirler. Ortakların tek sayılı veya çift sayılı olmalarında bir sakınca yoktur."

- Lüleburgaz'da berberler bayram sabahına kadar mesai yapacak

Lüleburgaz Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Yüksel Akın, vatandaşların mağdur olmaması için berberlerin, Kurban Bayramı sabahına kadar açık kalacağını bildirdi.

Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram öncesi berberlerde doluluk oranının arttığını söyledi.

Vatandaşlara mağdur olmamaları için bayramdan önce tıraş olmalarını tavsiye eden Akın, tüm vatandaşların bayramını kutladı.

- Kan bağışı kampanyası

Lüleburgaz'da kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kızılay Lüleburgaz Kan Toplama Merkezi'nce Kongre Meydanı'nda düzenlenen kampanyada 75 kişi kan bağışında bulundu.

Lüleburgaz Kan Toplama Merkezi'nde görevli doktor Sencer Erşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampanyaya gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi.

Kanın acil değil devamlı bir ihtiyaç olduğunu bildiren Erşen, herkesin bir gün kana ihtiyacı olabileceğini belirtti.

Kaynak: AA