Cinayet, Zaman Aşımına 1 Gün Kala Aydınlatıldı

Konya'da bir baba ve 2 oğlu, 20 yıl önce kaybolan kişinin öldürülüp su kuyusuna atılmasıyla ilgili gözaltına alındı.


İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaybolduktan 20 yıl sonra kemikleri su kuyusunda bulunan Musa Bakraç'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma başlattı.

Kadınhanı Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli şekilde çalışan jandarma ekipleri, olayın aydınlatılması için özel ekip kurdu. Dosyanın zaman aşımına uğrayıp kapanmaması için yoğun çaba sarfeden ekipler, gece-gündüz çalışmalarını sürdürdü.

Yaklaşık 100 kişiyle görüşme yapan ekipler, tüm istihbari bilgileri değerlendirdi. Köydeki dedikoduları dahi dikkate alan ekipler, tüm detayları titizlikle inceledi. Öldürülen Musa Bakraç'ın kaybolmadan 20 yıl önce son görüştüğü kişiler ve aralarında husumet bulunan şüpheliler üzerinde yoğunlaşıldı. Bakraç'ın cenaze törenine katılmayan köylüler ve yakınları tespit edildi.

Dosyanın, zaman aşımına uğrayıp kapanmasına bir gün kala, sabah saatlerinde Kadınhanı ilçesine bağlı Kolukısa beldesinde yaşayan Ahmet U.,oğulları Latif U. ve Mustafa U. evlerinde gözaltına alındı.

Kadınhanı Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, haklarında hazırlanan 5 dosyayla adliyeye getirildi.

Ahmet U'nun oğlu Hacı U'dan da Musa Bakraç'ın kaybolmasından 6 ay sonra bir daha haber alınamadığı ve arama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

- Olayın geçmişi

Kadınhanı ilçesinde, 20 yıl önce kayıp başvurusunda bulunulan Musa Bakraç'ın kemikleri 12 Eylül 2013'de su kuyusunda bulunmuş, ateşli silah yaralanmasına bağlı iç organ yetmezliğinden öldüğü anlaşılan Bakraç'ın kemikleri ve eşyaları, bir torba içerisinde Kadınhanı Jandarma Komutanlığı tarafından ailesine teslim edilmişti.

Bakraç'ın kemikleri kılınan cenaze namazının ardından, kaybolduktan tam 20 yıl sonra belde mezarlığında toprağa verilmişti.

Kaynak: AA