Ydü Öğrencilerinin Başlattığı Proje, Bu Yıl Atatürk İlkokulu İçin Hayata Geçirildi

Yakın Doğu Üniversitesi öğrencilerinin, ilkokul öğrencilerine kitap okuma sevgisi kazandırmak amacıyla başlattığı ''Bir Sevdadır Okumak'' projesi bu yıl Atatürk İlkokulu için hayata geçirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında YDÜ Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinin, ilkokulların kütüphanelerini zenginleştirerek öğrencilere kitap okuma sevgisini ve alışkanlığını kazandırmak için yürüttüğü çalışmalar devam ediyor.

Bu doğrultuda geçen yıl Arabahmet İlkokulu'nda başlatılan proje, bu yıl Atatürk İlkokulu öğrencileri için hayata geçirildi.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinden Selahattin Üstünkaya ve Hakan Güneş'in, öğretim görevlisi Ufuk Altunç'un danışmanlığında yürüttüğü proje kapsamında, yayınevleriyle irtibata geçilerek çeşitli konulardaki çocuk kitapları tedarik edildi.

Kitap tedariği ve kütüphane oluşturma çalışması ile Atatürk İlkokulu öğrencileri, güncel kitaplarla yenilenmiş bir kütüphaneyle buluştu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen proje danışmanı Ufuk Altunç, çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın ve okumayı sevdirmenin bir görev olduğunu düşünerek bu yıl da ilkokullara kütüphane oluşturma ya da var olan kütüphanelerini zenginleştirme çalışmalarını yürüttüklerini belirtti.

Altunç, Atatürk İlkokulu için alınan kitapların okul kütüphanesine kazandırılarak eksiklerin tamamlanmaya çalışıldığını, ihtiyaçlı diğer okullar için bu tip çalışmaların devamının geleceğini kaydetti.

Muhabir: Ziya Altunbaş / Nurhan Çorlu

Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
Kaynak: AA