Ahlat Devlet Hastanesi'ne 2 Diş Hekimi Atandı

Ahlat Devlet Devlet Hastanesi'ne, 2 diş hekimi atandı.

Hastanede görevli Diş Hekimi Özgül Kalyoncu'nun 1 ay önce tayininin çıkması ve ilçeden ayrılmasıyla boşalan kadroya, yeni atamalar yapıldı.

Sağlık Bakanlığı'nın 27 Aralık 2012 tarihinde yaptığı atamayla, Ahastaneye atanan diş hekimleri Ahmet Esen ve Dicle Altındal yeni görevlerine başladı.

Doktorların göreve başlamasıyla, hastanenin diş polikliniğinde hasta yoğunluğu yaşanmaya başladı.

İlk görev yerleri Ahlat'ta atanmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Diş Hekimi Esen, ''19 Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, ilk kura ile Ahlat'a atandım. Ahlat'ı daha önceden de biliyordum. Konumu, coğrafyası, insanları çok iyi. Burada görev yapmaktan mutluyum. İnşallah insanlarımıza faydalı oluruz'' diye konuştu.

Diğer kadrolu Diş Hekimi Dicle Altındal ise, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Sağlık Bakanlığı'nın atamasıyla Ahlat Devlet Hastanesi'ne atanıp göreve başladığını söyledi.

Ahlat'ta göreve başladığı için mutlu olduğunu söyleyen Altındal, ''Burası ilk görev yerimiz. İnsanlarımıza faydalı olmak için çaba göstereceğiz. Ağız ve diş hastalığı hassas bir konu. Biz buna göre tüm hastalarımıza hassas davranmaya çalışıyoruz. Hastalarımızın da bize yardımcı olmalarını ve anlayış göstermelerini istiyoruz'' dedi.

Muhabir: Selcan Bayar

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA