“Yeni Eğitim Sistemine Karşı Sessiz ve Tepkisiz Kalmayacağız”

Eğitim Sen Sakarya Şube Başkanı Kazım Bibinoğlu Eğitim Sen olarak yeni eğitim sistemine karşı sessiz kalmayacaklarını belirtti.

“Yeni Eğitim Sistemine Karşı Sessiz ve Tepkisiz Kalmayacağız”
Ağustos ayında başlattıkları ve Eylül ayı başından itibaren yoğunlaştırdıkları eylemlerle toplumun dikkatini çekerek yeni eğitim sistemindeki olumsuzlukları düzeltmek istediklerini kaydetti.

Bibinoğlu yaptığı açıklamada, “Eğitim Sen, yasa gündeme geldiği günden itibaren sürdürdüğü mücadelesinden bir an olsun vazgeçmemiş, toplumsal muhalefeti örerek ‘Çocuklarımıza, geleceğimize sahip çıkalım’ diyerek toplumsal muhalefeti örmüştür. Bu yüzdendir ki Genel Sekreterimiz ve Merkez Kadın Sekreterimiz başta olmak üzere birçok yönetici ve üyemiz, bu süreçte yaptığımız eylem ve etkinlikler suç unsuru olarak gösterilerek tutuklanmıştır” diye konuştu.

“4+4+4’ün getirdiği olumsuzluklar ile ilgili olarak, Ağustos ayı içinde, hazırlamış olduğumuz dosya ile emek ve meslek örgütleri, sendikalar ve demokratik kitle örgütlerini ziyaret ederek, geleceğimizi yakından ilgilendiren böylesine önemli bir düzenleme üzerinden ortak bir mücadele hattı oluşturmaya çalışacağız” diyen Bibinoğlu, “Ağustos ayı boyunca yürüttüğümüz ve Eylül ayında yoğunlaştırdığımız hazırlık çalışmalarını Türkiye çapında bütün illerde yürütüyoruz. Bu süreçte: Eğitim yasasının mağdurları ile bir araya geliyoruz. “Okulumu geri istiyorum”, “5 yaşındaki çocuğumu ilkokula göndermiyorum”, “Herkese eşit, parasız, laik, bilimsel ve anadilinde eğitim istiyoruz” gibi talepler çerçevesinde toplumun tüm kesimleri ile birlikte halk toplantıları, basın açıklamaları, imza kampanyaları vb. etkinliklerle geniş bir kampanya yürütüyoruz” dedi.

11 Eylül’de Türkiye’nin dört bir tarafından yürüyüş kolları oluşturarak taleplerini ve tepkilerini dillendireceklerini aktaran Bibinoğlu, “Yürüyüşler sonrasında “15 Eylül Cumartesi” günü Ankara’da merkezi bir eylem ve basın açıklaması gerçekleştireceğiz. AKP’nin eğitim biliminin en temel ilkelerini göz ardı ederek hayata geçirmeye çalıştığı 4+4+4 dayatmasına karşı tepkilerimizi, tüm Türkiye çapında kitlesel ve yaygın eylem ve etkinliklerle göstermeye kararlıyız. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sürecin başından itibaren taraflı ve yanlış bilgilendirme çalışmalarına karşı herkesi, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğine hep birlikte sahip çıkmak için ortak taleplerimiz etrafında birleşmeye ve birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA