Bakan Eroğlu: Yozgat'a 16 Tesis İçin 280 Milyon Liralık Yatırım Yapılacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, temel atma törenlerine katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere Yozgat'a geldi.

Bakan Eroğlu: Yozgat'a 16 Tesis İçin 280 Milyon Liralık Yatırım Yapılacak
Bakan Eroğlu, Yozgat'ta 16 tesis için 280 milyon TL yatırım yapacaklarını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ ve Bakan Eroğlu, ilk olarak Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'yı makamında ziyaret etti. Yozgat’a bakanlık olarak 16 müjde ile geldiklerini söyleyen Bakan Eroğlu, “Yozgat'ta içme suyu, göletler ve arıtma suyunun temelini atacağız. Tesislerin maliyeti 280 milyon lira. Yozgat'ta 2013'ü yatırımlarda hamle yılı ilan ettik. İçme suyu projesi, İnandık Projesi'ni 2013 yatırım programına teklif ettik. Bu yatırım Yerköy sınırları içerisinde olacak. Kadışehri Halıköy, Sarıkaya Karahallı, Boğazlıyan Oğulcuk, Akdağmadeni Çalışkan, Sorgun Erkekli, Sorgun Gevrek, Sorgun Araplı, Şefaatli Kumkuyu göletleri yapılacak." dedi.

"Sulama olmadan ziraat olmuyor. Arazi sulandığında vatandaşın gelir seviyesi 4 katı ile 14 katı arasında artarak değişiyor." diyen Eroğlu, "Orman Genel Müdürlüğümüz 61 bin dekar alanda ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması yapacak. Ayrıca 500 dekarlık alanda bal ormanı kuracağız. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü de Yozgat Keklik Üretim Merkezi'nin kapasitesini 7 binden 12 bine çıkaracağız. Yozgat Çamlık Milli Parkı'nı yeniden ele alacağız. Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz de Çekerek ve Akdağmadeni'ne otomatik gözlem istasyonu kuracağız.'' diye konuştu.

Bozdağ ve Eroğlu, ardından Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ve AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz'ü de ziyaret etti. Bakanlar daha sonra il koordinasyon toplantısına katıldı.