Vho’nun Açılışını Kars Valisi Eyüp Tepe Yaptı

Kars Ardahan Iğdır Veteriner Hekimler Odası (VHO) Başkanlığı’nın yeni hizmet binasının açılışını Vali Eyüp Tepe, yaptı.

Vho’nun Açılışını Kars Valisi Eyüp Tepe Yaptı
Vali Eyüp Tepe’nin de katıldığı açılışa VHO Başkanı Prof. Dr. Yavuz Öztürkler, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özcan Yıldırım, VHO yönetim kurulu ve üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

VHO Başkanı Prof. Dr. Yavuz Öztürkler, “1988 yılında 37 üye ile kurulan odamız göreve geldiğimizde sadece birkaç evraktan ibaret bir oda olarak faaliyetine devam ediyordu. Bir çok sorun ve iş bizi beklemekteydi. 2006 yılında oda yönetimine geldikten sonra odamız şeklen bir kurumdan ibaret olup dış dünyada her hangi bir varlıktan söz etmek zordu. Yönetime gelir gelmez gerek mesleğimiz ve gerekse hayvancılığımızla ilgili sorunları ele alıp bir takım program ve projeler yürüterek neredeyse sıfır noktasında aldığımız bir odayı bölgede ve ulusal düzeyde varlığından söz edilen bir oda haline getirdik” dedi.

Vali Eyüp Tepe de; “Bilindiği gibi Kars bölgesi Türkiye’de özellikle besiciliğin ve hayvancılığın çok eskiden beri merkezi konumundadır. Tabi burada Veteriner Hekimler Odası da çok önemli bir fonksiyona sahiptir. Artık kendilerinin diyebilecekleri bir yerleri var ve burada vatandaşımıza, halkımıza hizmet verecekler. Tabi VHO’nun bugüne kadar verdiği hizmetleri yeni yerinde daha da artılarla vereceği düşüncesindeyim” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Eyüp Tepe ve VHO Başkanı Yavuz Öztürkler, yeni bina hizmet binasının kurdelesini keserek açılışını yaptı .
Kaynak: İHA